Acasă Stirile zilei Social SONDAJ: Italia si Spania sunt printre tarile cele mai primitoare pentru muncitorii...

SONDAJ: Italia si Spania sunt printre tarile cele mai primitoare pentru muncitorii romanii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai mult de jumatate din populatia Romaniei declara ca are rude de orice grad in strainatate, iar cei mai multi indica Italia si Spania printre tarile cele mai primitoare pentru muncitorii romanii, potrivit unui sondaj INSCOP Research.

Astfel, 51,8% dintre romani afirma ca au rude plecate in strainatate, in timp ce 48,2% declara ca nu au rude in afara tarii. 60,6% din totalul populatiei de 51,8% care a raspuns ca ar avea rude in strainatate spun ca nu primesc bani de la membrii familiei aflati in alte tari, in timp ce 38,1% sustin ca sunt ajutati financiar de catre rudele din strainatate. 1,3% nu stiu sau nu au raspuns la intrebare.

Chestionati cu privire la tarile cele mai primitoare pentru romanii care vor sa munceasca in strainatate, 67,8% dintre respondenti au indicat Italia, urmata de Spania cu 61,5%.

Pe pozitia a treia in aceasta ierarhie se situeaza Germania cu 36,1%, a patra pozitie este detinuta de Marea Britanie/Anglia – 21,1%, iar pe a cincea pozitie se afla Franta, cu 19,1%. Urmeaza SUA cu 5,4%, Grecia cu 5,3%, Ungaria cu 4,3%, Austria cu 4,1%, Danemarca – 4,1% si Canada – 3,7%.

In partea inferioara a clasamentului sunt plasate Irlanda (3,6%), Olanda (3%), Belgia (2,9%), Suedia (2,7%), Portugalia (2,6%), Turcia (2,5%), Norvegia (1,8%), Cipru (1,4%) si Elvetia (1,1%). Alte tari care au intrunit procente sub 1% totalizeaza 3,7% din optiuni.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevarul. Volumul esantionului a fost de 1.055 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Chestionarele au fost aplicate in 37 de judete si municipiul Bucuresti, intr-un total de 74 de localitati (orase mari, orase medii, orase mici, comune, sate).

Sursa: agerpres.ro