Ministrul german de finante Wolfgang Schäuble a declarat ca somajul in randul tinerilor reprezinta cea mai mare problema din Uniunea Europeana, sugerand astfel ca accentul pe austeritate din zona euro ar trebui temperat de alte politici, potrivit New York Times.

Intr-o conferinta internationala privind investitiile, organizata de la Londra, Schäuble a afirmat ca somajul in randul tinerilor reprezinta cea mai mare problema din Europa, argumentand ca Batranul Continent se confrunta cu sarcina dificila ‘a consolidarii cresterii, insa intr-un mod viabil’.

‘Trebuie sa acceleram lupta impotriva somajului in randul tinerilor, pentru ca altfel vom pierde sprijinul, intr-un mod democratic, din partea unor populatii ale Uniunii Europene’, a spus el.

Wolfgang Schäuble, vazut ca unul dintre ‘soimii’ in randul ministrilor de finante europeni, a afirmat ca sprijina initiativele recente ale Comisiei Europene, executivul blocului comunitar, pentru a oferi mai mult timp anumitor tari pentru a-si reduce deficitele bugetare. El a subliniat insa nevoia mai multor reforme structurale in Europa.

In UE, rata somajului in Grecia a ajuns la 27% in luna februarie, potrivit datelor publicate joi, iar rata somajului in randul tinerilor depaseste 60%. In general, se asteapta de asemenea ca rata somajului sa ajunga la 27% in acest an in Spania, unde mai mult de jumatate dintre tineri nu au locuri de munca.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.