Acasă Sanatate Solutie la indemana fiecaruia pentru cresterea fertilitatii masculine

Solutie la indemana fiecaruia pentru cresterea fertilitatii masculine

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consumul de rosii poate creste fertilitatea masculina, arata un studiu citat de dailymail.co.uk. Astfel, rosiile ar putea creste productia de sperma cu pana la 70%, datorita licopenului, o substanta nutritiva responsabila pentru culoarea rosie a acestor legume.

„In general, se considera ca infertilitatea este o problema feminina, deoarece femeile sunt cele care nasc, dar, in jumatate dintre cazuri, este vorba despre probleme legate de calitatea si functionarea spermatozoizilor”, a declarat Karen Veness, purtatoare de cuvant a asociatiei Britain’s Infertility Network.

Totodata, un raport publicat de Cleveland Clinic din Ohio, care a trecut in revista 12 studii efectuate de diferite grupuri de specialisti din lume, a aratat ca licopenul din rosii poate creste numarul spermatozoizilor si le imbunatateste viteza, reducand in acelasi timp numarul celor anormali.

Ashok Agarwal, directorul Centrului pentru medicina reproductiva de la Cleveland Clinic, care a coordonat noul studiu, a spus ca licopenul are efecte benefice pentru sistemul de reproducere masculin.

Alte cercetari au aratat ca aceasta substanta poate preveni afectiunile prostatei, glanda care produce sperma, si poate incetini sau chiar stopa evolutia cancerului de prostata.

Oamenii de stiinta din echipa lui Ashok Agarwal au inceput deja, in cadrul unor teste clinice, sa administreze suplimente cu licopen barbatilor care sufera de infertilitate fara o cauza aparenta si vor anunta rezultatele lor anul viitor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos