Acasă Sanatate Solutia MIRACOL care reduce substantele cancerigene din carnea de gratar

Solutia MIRACOL care reduce substantele cancerigene din carnea de gratar

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Berea poate reduce concentratia de substante cancerigene din carnea prajita, au aflat cercetatorii. Se cunoaste legatura intre consumul de carne prajita si riscul crescut de cancer colorectal, scrie The Times of India. Ideea este ca, in timpul tratamentului termic la temperaturi ridicate, in carne sunt produse hidrocarburi aromatice policiclice.

Cantitatea mare de hidrocarburi aromatice, care pot fi, de asemenea, gasite in fumul de tigara si in gazele de esapament de la automobile, este in directa legatura cu aparitia de cancer la om.

Insa, daca carnea este lasata la macerat in bere, vin sau ceai, aceasta devine mult mai sanatoasa, sustin cercetatorii de la Universitatea din Vigo (Spania) si de la Universitatea din Porto (Portugalia). Ei au tinut la macerat carne de porc timp de patru ore in bere Pilsner, bere Pilsner fara alcool si in bere bruna. Apoi au gatit carnea la gratar.

S-a dovedit ca berea bruna produce cel mai puternic efect in ceea ce priveste reducerea concentratiei a opt hidrocarburi aromatice majore. Scaderea a fost de peste 50% in comparatie cu carnea ca nu a fost macerata inainte de coacere.