Cercetatorii japonezi au descoperit solutia fantastica pentru a preveni ofilirea florilor, de vina fiind o gena din cauza careia anumite specii de flori se ofilesc rapid, relateaza AFP.

Prin eliminarea unei gene numite ‘EPHEMERAL1’, durata de viata a fiecarei flori aproape s-a dublat, a declarat Kenichi Shibuya, unul dintre principalii autori ai unui studiu realizat de un institut de cercetare in agricultura si produse alimentare din Tsukuba in colaborare cu Universitatea din Kagoshima.

In timp ce „florile netratate au inceput sa se ofileasca la 13 ore de la ecloziune, cele care au fost modificate genetic au ramas inflorite timp de 24 de ore”, a explicat el pentru AFP, adaugand ca aceasta descoperire ar putea permite elaborarea de metode pentru a prelungi viata florilor taiate.

„Ar fi nerealist sa modificam genele a tot felul de flori, insa putem cauta alte modalitati de a elimina gena incriminata, spre exemplu, facand florile taiate sa absoarba o solutie care ar impiedica activarea genei” a indicat Shibuya.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.