Acasă Timp liber Cultura Socant! 64 de membri ai CORULUI ARMATEI ROSII ALEXANDROV erau in avionul...

Socant! 64 de membri ai CORULUI ARMATEI ROSII ALEXANDROV erau in avionul disparut in Marea Neagra!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un detaliu socant a iesit la iveala la cateva zile de la disparitia avionului rusesc in Marea Neagra, care trebuia sa duca in Siria o delegatie de 92 de persoane. Potrivit autoritatilor din 92 de pasageri, 64 de erau principalii interpreti din cadrul Corului Armatei Rosii Alexandrov, care a concertat in Octombrie 2016 la Sala Palatului. Intre persoanele decedate se afla si directorul corului Valery Khalilov.

Prezenta la Bucuresti a starnit multe controverse dupa ce pe afis a aparut un joc de cuvinte cu ocazia sepctacolului de gala al Corului Armatei Rosii Alexandrov, din cauza unei expresii total inofensive folosita intre ghilimele.

Organizatorii au fost nevoiti sa-si ceara scuze pentru lipsa de intelegere, desi reactiile in media au fost gratuite si nemiloase in fata unui act de cultura de cea mai mare tinuta, sub bagheta conductorului Matthew Freeman, din Marea Britanie, arata Bucurestiul.ro.

Afisul nu are nicio legatura cu relatiile diplomatice romano – ruse. El face referire doar la un concert al Corului Armatei Ruse iar cuvantul „ocupa” a fost utilizat cu sens figurativ, fiind de altfel asezat in ghilimele. Regretam neintelegerea creata , afisele au fost retrase si scoatem in evidenta ca este vorba doar un spectacol de divertisment, fara implicatii politice. Va asteptam cu drag la spectacolul ce va avea loc pe data de 9 octombrie la Sala Palatului.

Si speram INCA cu tarie, ca un eveniment cultural poate sa traverseze orice granita/bariera indiferent de etnie,culoare politica, religie sau sex. Artisti de elita din Rusia vor urca pe scena Salii Palatului pentru doua spectacole de exceptie

„Ansamblul Aleksandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data infiintarii este considerata ziua de 12 octombrie 1928, atunci cand a avut loc si primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Rosii. In acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumatatea anilor ‘30, corul numara deja aproape 300 de membri, iar renumele sau depasise demult granitele Uniunii Sovietice”, se arata pe site-ul CCS.

Muzica Ansamblului combina cu succes instrumentele populare rusesti – donara, balalaica si acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal si lemn.

In 1990, Corul a fost invitat in cadrul concertului “The Wall”, sustinut de Roger Waters pentru a celebra caderea zidului Berlinului. In cadrul evenimentului Corul Armatei Rosii Alexandrov a interpreatat piesa „Bring The Boys Back Home”

In anul 2004, Corul Armatei Rosii Alexandrov a performat la Vatican, in prezenta Papei Ioan Paul al II lea, care a acordat Ansamblului binecuvantarea sa.

In 2007, Corul Armatei Rosii Alexandrov a concertat la sediul Aliantei Nord Atlantice din Bruxelles, apoi, in 2009, a sustinut un recital de o virtuozitate deosebita, pe scena concursului Eurovision, organizat la Moscova.

Prin denumirea sa, Ansamblul il omagiaza pe fondatorul sau Alexander Alexandrov. Compozitor si profesor la Conservatorul din Moscova, acesta si-a legat destinul de cel al grupului timp de 18 ani. „Fraiele” au fost apoi preluate de fiul acestuia, Boris Alexandrov, care a condus Corul vreme de 41 de ani.

Corul Armatei Rosii Alexadrov a concertat, la Bucuresti, sub bagheta dirijorului britanic Matthew Freeman, iar acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Simfonica Valahia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos