Acasă Sanatate SMARTPHONE-ul te poate DEFORMA! Cum iti strici SANATATEA fara sa-ti dai seama!...

SMARTPHONE-ul te poate DEFORMA! Cum iti strici SANATATEA fara sa-ti dai seama! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Smartphone-urile ne face sa privim in jos in timp ce mergem sau facem alte treburi, dar nici nu ne dam seama ce presiune extraordinara punem asupra partii din spate a capului si gatului, avertizeaza specialistii.

Recent, un studiu publicat de Surgical Technology International arata ca aproximativ 27 de kilograme este greutatea cu care ne chinuim gatul atunci cand ne aplecam asupra telefonului in timp ce pasim. Greutatea este cat cea a unei mingi mari de bowling sau, daca preferati, cat suma greutatilor a 200 de telefoane iPhone.

Chirurgul specialist in chirurgie ortopedica si a coloanei vertebrale, Kenneth Hansraj, initiator al studiului spune ca a devenit ceva normal ca pacientii sai care se plang de dureri de spate si gat sa recunoasca si ca-si petrec ore intregi cocarjati deasupra telefoanelor si tabletelor. Aproape ai putea sa spui ca e o epidemie. Oriunde mergi, doar priviti in jur: oamenii stau cu capul plecat citind ceva pe telefoanele mobile a declarat Hansraj pentru stirile NBC (sursa).

Presiunea mare este creata de greutatea capului unui om si de unghiul in care se afla gatului si al coloanei vertebrale. Un cap uman normal cantareste aproximativ 5 kilograme iar aceasta greutate devine mult mai mare la oamenii care se apleaca – practic o inclinatie de 60 de grade adauga o greutate de 22 de kilograme, resimtita de corpul omenesc. Aceste presiuni repetate asupra gatului pot sa duca la operatii.

Sfatul medicului pentru a evita asa ceva este simplu de urmat: nu e necesar sa va aduceti dispozitivele pana la nivelul ochilor insa fiti atenti la miscarile voastre si nu va aplecati asupra lor chiar tot timpul cat le utilizati. De asemenea, efectuati exercitii ale gatului atingandu-va fiecare ureche de umarul din dreptul ei.

SMARTPHONE-ul te poate DEFORMA! Cum iti strici SANATATEA fara sa-ti dai seama!2

Sursa: realitatea.net

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos