O noua ancheta publicata pe Tolo.ro scoate la iveala modul dubios prin care multi apropiati ai fostului primar Sorin Oprescu ajung in functii de conducere la Spitalul Universitar, din Capitala, unitate unde profeseaza acesta si unde partenera sa de viata, Adriana Nica, a fost numita manager, fara concurs, de actualul ministru al Sanatatii, Florian Bodog.

Jurnalistii gsp.ro au stat de vorba cu mai multi medici din spitalul Universitar care au atras atentia inca de la numirea ca manager al partenerei lui Oprescu, in februarie 2017, ca „acesta e doar inceputul”. si se pare ca nu s-au inselat. Conform acestora, in ultima luna au avut loc angajari ale unor persoane apropiate de Sorin Oprescu, oameni cu care acesta a colaborat pe vremea cand era seful spitalului sau cand era primar general al Capitalei.

„Oamenii primarului au fost numiti directori si sefi tot fara concurs, ca si iubita lui”, povestesc doctorii. „De fapt, Sorin Oprescu nu doar ca e seful unei sectii de spital aici, la noi, ci conduce din umbra tot spitalul!”, adauga acestia.

Angajarile fara concurs de la „Universitar”, dupa ce Adriana Nica a fost numita manager:

Bogdan Hreapca, „amic al lui Mircea Oprescu, fiul primarului”, a fost angajat ca sef la Achizitii. Acesta confirma: „Am fost numit pentru 6 luni sef serviciu Achizitii in spital”. Hreapca spune ca a mers la managerul spitalului (Adriana Nica – n.red) si si-a „cautat de lucru”. Declara ca o cunostea si stia ca este partenera de viata a lui Oprescu, dar ca acest lucru nu are legatura cu angajarea sa. A lucrat in Primaria Capitalei sub comanda fostului edil ca sef la Investitii. A coordonat construirea Stadionului National care a ajuns in final sa coste dublu fata de contractul initial.
Luminita Zamrii, angajata director de ingrijiri la Spitalul Universitar de Urgenta. Vine de la clinica „Academica”, unitata medicala detinuta de familia lui Sorin Oprescu.
Dorin Ionescu, fost director medical de pe vremea lui Oprescu, a revenit acum pe aceeasi functie, angajat, de asemenea, de Adriana Nica.
Cristian-Mircea Tamazlicaru, instalat sef la Tehnic si Investitii. in perioada in care Oprescu era primar general, Tamazlicaru lucra la Spitalul Universitar dar si la ASSMB, autoritatea fondata de primar ca sa aiba in grija cele 19 spitale de sub administrarea sa.

Seful Consiliului de administratie de la Universitar este Florian Popa, o alta persoana foarte apropiata lui Oprescu. Despre cei doi, un fost angajat din ministerul Sanatatii spune ca „Popa-Oprescu este Binomul din medicina romaneasca”. Numele acestuia a fost vehiculat in perioada formarii Guvernului Grindeanu ca posibil ministru al Sanatatii. A devenit „doar” consilier personal al ministrului Bodog.

Conform unor surse din cadrul spitalului, o alta persoana se pregateste sa intre in „famiglia” Universitarului. Este vorba de Adrian Stanescu, fostul sef de cabinet de la PMB al lui Sorin Oprescu.

Potrivit tolo.ro, Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar si partenera de viata a lui Sorin Oprescu, nu a putut fi contactata pentru declaratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.