Acasă Stirile zilei Siria: Atacul aerian efectuat de Israel reprezinta o declaratie de razboi!

Siria: Atacul aerian efectuat de Israel reprezinta o declaratie de razboi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atacul aerian efectuat de Israel in Siria a fost o declaratie de razboi din partea Israelului, a declarat un oficial sirian pentru CNN.

Autoritatile siriene nu au specificat ce masuri vor lua impotriva Israelului. Armata israeliana nu a confirmat sau negat afirmatia Siriei conform careia a atacat nord-vestul capitalei siriene.

„Nu comentam aceste informatii”, a declarat un oficial militar israelian.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si-a exprimat ingrijorarea fata de atacuri, insa a afirmat ca „ONU nu este in pozitia de a verifica singura ceea ce s-a intamplat”, a declarat purtatorul sau de cuvant.

Intr-un interviu exclusiv pentru CNN, ministrul Afacerilor Externe din Siria, Faisal al Mekdad, a declarat ca atacurile reprezinta o alianta intre teroristii islamici si Israel.

„Cand ataca este o declaratie de razboi. Acest lucru nu e nou. Ne-am confruntat cu asta de mai multe ori si ne-am revansat asa cum am vrut, iar represaliile au fost intotdeauana dureroare pentru Israel. Vor suferi din nou”, a declarat ministrul.

Dupa o intalnire de urgenta in Siria, ministrul Informatiei siriene Omran al-Zoubi a declarat la televiziunea de stat ca atacurile „deschid larg usa pentru toate posibilitatile”.

Israelul a efectuat un atac aerian in noaptea de sambata spre duminica in apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate miscarii siite libaneze Hezbollah, a anuntat duminica un oficial de rang inalt israelian, sub acoperirea anonimatului. Armata israeliana a vizat trei obiective militare la vest de Damasc, a afirmat duminica o sursa diplomatica de la Beirut.

Presa americana a anuntat vineri ca aviatia militara israeliana a efectuat un raid joi sau vineri in Siria, vizand cel mai probabil armament destinat Hezbollah.

Sursa: mediafax.ro