Acasă Sanatate Simptomele tacute ale atacului de cord! Cum il recunosti si cum ii...

Simptomele tacute ale atacului de cord! Cum il recunosti si cum ii faci fata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bolile de inima se situeaza pe primul loc in randul afectiunilor mortale. La fiecare cinci secunde, o persoana sufera de un atac de cord. Identificarea la timp a semnelor care ar putea prevesti un astfel de episod. Un atac de cord poate surveni destul de brusc, iar simptomele sunt, uneori, confundate cu alte afectiuni.

Iata care sunt semnele unui atac de cord, potrivit IdeaPod.

Oboseala

Dr. Stacey E. Rosen, medic cardiolog, spune ca acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome pe care le vede (in special la pacientii cu infarct miocardic). „In cei 25 de ani de practica, oamenii care se afla la marginea unui atac de cord se simt obositi si nu pot sa isi desfasoare activitatile obisnuite”, spune ea. In timpul unui atac de cord, fluxul sanguin catre inima este redus, punand un plus de stres asupra muschilor, ceea ce va poate face sa va simtiti extenuati. Faceti un EKG, astfel incat medicul sa verifice activitatea cardiaca.

Durere in spate, brate si piept

Durerea in spate, piept sau din brate este adesea semnul unui atac de cord tacut. Daca durerea nu este insotita de durerea in piept asociata cu atacul de cord, cei mai multi tind s-o ignore.

Simti ca nu ai aer

Daca inainte urcai scarile din bloc sau cele de la metrou fara probleme, dar acum te opresti mai des si tragi aer in piept pentru ca ai senzatia ca nu poti sa respiri, este posibil ca acest simptom sa fie al unui atac de cord. Mai mult, daca simti ca nu ai aer imediat dupa ce te trezesti, consulta de urgenta un medic.

Arsuri la stomac

Daca simti o arsura in stomac dupa un pranz greu, este posibil sa nu fie ceva grav. Insa daca durerea apare din senin si daca nu te-ai mai confruntat cu aceasta inainte, nu mai amana vizita la medic.

Durere in gat

Disconfortul inexplicabil in gat sau maxilar ori o senzatie de apasare in gat poate indica un atac de cord. Este important pentru persoanele cu diabet zaharat sa acorde o atentie sporita acestor schimbari subtile, scrie aktual24.