Acasă Stirile zilei Bani Sicrie de aur si crocodili de paza. Nebuniile de lux ale mafiotilor

Sicrie de aur si crocodili de paza. Nebuniile de lux ale mafiotilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Capii mafiotilor au slabiciuni pentru haine de marca, arme scumpe, masini si ceasuri de lux, sau pantofi din piele de aligator de trei mii de euro. Cei care nu se multumesc cu pitbuli pe post de paznici, cumpara crocodili pentru a-si proteja proprietatile de intrusi. Aceasta nebunie a posesiei nu are limite, iar toate acestea nu sunt dintr-un film cu mafioti, ci unele dintre cele mai recente obiceiuri ale banditilor de peste ocean”, scrie Guido Olympio, intr-un articol publicat in ziarul Corriere della Sera.

Unul dintre sefii mafiei din Miami avea un dulap ticsit cu ceasuri de aur in valoare totala de un milion de dolari.

„Sicriu placat cu aur. La fel ca al fiului sau Nick, ucis in 2010 in Canada. Vito Rizzuto a avut parte de o inmormantare de lux. El a fost un personaj cheie al crimei organizate italiene din Canada. Moartea lui a survenit din cauze naturale. Rizzuto obisnuia sa calatoreasca intr-o masina blindata si a incercat sa duca un mod de viata ferit de ochii lumii. Nu pentru ca era un modest, ci pentru ca era o tinta pentru multi adversari. Numai dupa moartea sa i s-au organzat „onoruri” demne de un nas mafiot”, spune autorul.

„Lumea interlopilor nu duce lipsa de pasiuni ciudate sau „nebunii”. Sursa inepuizabila si facila de bani face totul simplu si usor accesibil. Astfel, conform vechii legende, gangsterul american Benjamin „Bugsy” Siegel, impreuna cu complicii sai a infiintat ceea ce s-a dovedit a fi apoi un oras al pacatului, numit Las Vegas. Gangsterii au transformat localitatea intr-o atractie la nivel mondial cu cazinouri, teatre, hoteluri – si intr-o sursa de venituri”- arata publicatia.

„Cea mai mare lipsa de gust au demonstrat-o insa sefii cartelurilor de droguri columbiene. In primul rand Pablo Escobar. El a cumparat 1.800 de hectare de teren impreuna cu mosia Hacienda Napoles, unde a adus 2.000 de animale, inclusiv exotice, de la girafe la rinoceri. Traficantii mexicani de multe ori aduceau la vilele lor tigri si lei, pe care ii tineau pentru a se lauda in fata prietenilor sau pentru a scapa de dusmani” –  se mai arata in articol.

„Tot in Mexic, in cimitirul Jardines de Humaya (Sinaloa), multi sefi mafioti si-au ridicat morminte-mausolee, ca un ultim tribut pentru cei care au fost responsabili pentru uciderea a zeci, sau chiar sute de oameni. Succesorii lor nu cruta bani, chiar si atunci cand sunt in inchisoare. In mai 2011, politia a navalit intr-o aripa a inchisorii in care erau detinuti traficantii de droguri. Agentii au gasi mai multe mese de biliard, plasme, frigidere ticsite cu bauturi scumpe, zeci de telefoane mobile, medicamente si tot ceea ce poate indulci sederea in inchisoare”, conchide publicatia italiana.