Acasă Utile Si tu faci greseala asta! Cat timp pastrezi ouale la frigider!

Si tu faci greseala asta! Cat timp pastrezi ouale la frigider!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ouale sunt foarte perisabile si trebuie tinute la frigider, in cea mai racoroasa parte a acestuia, in cartonul in care le-ati cumparat. Daca sunt sparte, gaurite sau curge zeama din ele, aruncati-le.

Riscul de infectie este mare. inainte de a aseza ouale la frigider, este bine sa nu le spalati. inainte de a fi comercializate, ele trec deja prin aceasta procedura. Potrivit specialistilor, este indicat sa nu le tineti la frigider mai mult de o saptamana.

Metode pentru a testa prospetimea
Cea mai simpla metoda de a testa prospetimea oualor este sa le cufundati intr-un castron cu apa. Unul foarte proaspat se va lasa imediat la fund datorita greutatii sale. Unul mai putin proaspat, in care a patruns aerul, se va lasa mai greu la fund, iar daca este stricat va pluti. O alta metoda de a verifica starea oualor este sa sa spargeti unul dintre ele intr-o farfurie, scrie bzi.

Daca galbenusul este rotund si compact si ramane in centrul oului, inseamna ca acesta este proaspat. in schimb, daca galbenusul se disperseaza, inseamna ca oul este vechi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos