Versiunea americana a show-ului „X Factor”, creata de magnatul media britanic Simon Cowell, care era si jurat in acest concurs muzical de talente, a fost anulata de televiziunea Fox, dupa trei sezoane, din cauza audientelor scazute inregistrate in ultimul timp.

„X Factor” nu a reusit sa aiba acelasi succes la public ca „American Idol”, un alt concurs de talente creat de Simon Cowell si care a ajuns la cel de-al 13-lea sezon la televiziunea Fox.

Finala sezonului al treilea al versiunii americane a „X Factor”, care a fost difuzata pe Fox in luna decembrie, a reusit sa stranga doar 6,2 milioane de telespectatori, audienta scazand la jumatate fata de finala primului sezon al acestui show.
Simon Cowell, in varsta de 54 de ani, care prin prezenta sa acerba de pe micul ecran a ajutat la transformarea „American Idol” intr-unul dintre cele mai importante show-uri difuzate in SUA, se va concentra pe versiunea britanica a „X Factor”, care se confrunta de asemenea cu scaderea audientei.

„Am trait o perioada fantastica in ultimii 12 ani, cand m-am ocupat de ‘X Factor’ si de ‘American Idol'”, a declarat Simon Cowell. „Si in afara de faptul ca am fost suficient de norocos sa descopar cateva talente uluitoare in timpul acestor show-uri, am fost incredibil de bine primit de telespectatorii americani (in cea mai mare parte a timpului!)”, a mai spus acesta.

In 2012, Fox i-ar fi platit o suma de 15 milioane de dolari cantaretei Britney Spears, pentru a fi jurat in acest show, intr-o incercare de a creste audienta emisiunii, insa aceasta miscare s-a dovedit insuficienta pentru a atrage mai multi telespectatori.

Anul trecut, versiunea americana a „X Factor” a atras in medie 6 milioane de telespectatori pe editie, fata de 9 milioane in 2012. In schimb, principalul concurent al show-ului, emisiunea „The Voice”, difuzata in SUA de televiziunea NBC, a atras aproximativ 12 milioane de telespectatori pe editie.

Odata cu anularea „X Factor” pe reteaua americana Fox, magnatul media Simon Cowell va ramane pentru moment fara niciun show pe piata de televiziune din SUA. Acest lucru se intampla pentru prima data de la lansarea „American Idol”, in 2002.

Pe de alta parte, in noiembrie 2013, Simon Cowell a semnat un contract in valoare de aproximativ 150 de milioane de lire sterline cu televiziunea ITV, pentru continuarea difuzarii emisiunilor „X Factor” si „Britain’s Got Talent” in Marea Britanie, in urmatorii trei ani, dupa cum informa la momentul respectiv theguardian.com.

Conform noului contract, Simon Cowell urmeaza sa fie jurat in cel putin unul din aceste doua show-uri. El este in mod regulat jurat al emisiunii „Britain’s Got Talent”, insa ramane de vazut daca acesta o sa apara si in juriul versiunii britanice a „X Factor”.

Show-ul „X Factor” din Marea Britanie a inregistrat scaderi ale audientei, dupa ce in 2010 Simon Cowell a renuntat la postura de jurat in aceasta emisiune, preocupandu-se de lansarea versiunii americane a acestei competitii.

Emisiunea „X Factor” este difuzata in aproximativ 40 de tari, iar formatul sau „Got Talent” este franciza de televiziune cu cele mai mari vanzari din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.