Acasă Life Monden Serialul “Suleyman Magnificul” nu va fi INTERZIS! A scapat de proces!

Serialul “Suleyman Magnificul” nu va fi INTERZIS! A scapat de proces!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Serialul “Suleyman Magnificul” va continua, dupa ce procesul, in care producatorii si actorii principali au fost tarati, s-a incheiat.

Dupa ce premierul turc Recep Tayyip Erdogan a cerut interzicerea serialului „Suleyman Magnificul” pentru ca insulta memoria celui mai iubit dintre sultanii Imperiului Otoman, s-au gasit si doi turci, care i-au dat in judecata pe regizorii peliculei, dar si pe interpretii rolurilor principale, respectiv Halit Ergenc, interpretul lui Suleyman, si Meryem Uzerli, actrita care o joaca pe sultana Hurrem.

Magistratii turci au decis ca acuzatiile celor doi sunt nefondate, pentru ca memoria unui individ decedat nu pot fi formulate decat de rude apropiate, cum ar sotii si fratii. Cum cei doi Bildirici nu au nici o legatura familiala apropiata cu Suleyman Magnificul (care oricum a trait in perioada 1520-1566), oamenii legii au decis ca invinuirile nu stau in picioare. Ba mai mult, judecatorii au explicat si ca povestea din serialul “Suleyman Magnificul” este doar inspirata din fapte reale si nu poate fi luata drept adevar absolut.

Serialul turcesc „Suleyman Magnificul-Sub domnia iubirii” descrie domnia unuia dintre cei mai faimosi sultani ai Imperiului Otoman, Suleyman Magnificul, prezentand cuceriri militare, intrigi de palat si rivalitatile din harem. Milioane de telespectatori urmaresc cu sufletul la gura acest serial, in fiecare saptamana, in Turcia, in tarile din regiunea Maghreb, dar si in cele din Europa de Est, unde aceasta productie a fost vanduta. Serialul „Suleyman Magnificul” este difuzat in Romania de postul de televiziune Kanal D.

Sursa: enational.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos