Acasă Cultura Cinemagia Serialul Dallas revine pe micile ecrane cu o serie noua

Serialul Dallas revine pe micile ecrane cu o serie noua

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tot “batranii” sunt baza. Asta si-au spus telespectatorii americani care urmaresc zilele acestea noul serial Dallas, la 21 de ani de la incheierea “originalului”. Criticii de film si publicul din SUA au decretat intr-un glas: Larry Hagman, (J.R. Ewing), Patrick Duffy (Bobby Ewing) si Linda Gray (Sue Ellen Ewing) sunt la fel de fermecatori, in vreme ce tinerii din serial sunt dezastruosi ca actori.

Cum era de asteptat, serialul a inceput cu apariţia lui J.R. Ewing stand inert intr-un scaun cu rotile, intr-un azil de batrani, facandu-si tot felul de planuri diabolice in minte. Pas cu pas, li se dezvaluie telespectatorilor faptul ca, la fel ca si in realitate, J.R. e bolnav de cancer. Dupa cateva minute, aflam ca si fratele lui mai mic, Bobby Ewing, sufera de cancer, dar el ascunde tuturor acest fapt, si-l externeaza pe J.R. din azil ca sa fie impreuna la greu.

Pe de alta parte, lui Sue Ellen – care a avut un rol de betiva in serialul original – ii merge din plin. Fosta sotie a lui J.R., la fel de frumoasa ca-n tinerete, e acum un important om politic. Apar in scena si mostenitorii lui Bobby si lui J.R. si iubitele lor, iar razboiul pentru celebra ferma Southfork si pentru avere e mai aprig ca niciodata.

Desi actorii tineri sunt aratosi, publicul si criticii sunt dezamagiti de prestatia lor “lipsita de expresivitate”. Pana si scenariul a fost criticat, fiind considerat extrem de incalcit, dar cu dialoguri simpliste, neadaptate acestor vremuri.

“Bataile pe bani, pe petrol si amantlacurile sunt si mai prezente fata de serialul original, incheiat in 1991. Asta e pana acum singurul lucru bun din film. Problema e ca doar veteranii stiu sa joace lucrurile astea, nu si sex-simbolurile prezente in serial”

au remarcat ziarele din SUA.

A avut audiente rcord la debut

Primul episod din noul serial “Dallas”, difuzat pe 13 iunie la TNT, a atins cea mai mare audienţa a unei premiere pe cablu in acest an. Serialul a fost urmarit de 7 milioane de americani, insa cifra e departe de recordul realizat de producţia cu acelasi nume in urma cu 21 de ani, de 33,3 milioane de telespectatori, cand a fost difuzat primul episod din seria 13, in 1991.

Recordul absolut al unui episod al indragitului serial a fost inregistrat in 1980. “Cine l-a impuscat pe J.R.” a strans 41,5 milioane de telespectatori (plasandu-se pe locul doi in topul celor mai vizionate seriale din istorie, dupa “M.A.S.H.”).

Lucy a fost invitata in primul episod

O surpriza placuta a fost pentru milioanele de fani ai serialului “Dallas” aparitia surorii lui JR si a lui Bobby, simpatica Lucy. In film, ea a fost invitata la nunta din familia Ewing, unde a descoperit ca fratii ei se lupta mai aprig ca niciodata pe avere.