Regizorul Sergiu Nicolaescu ramane internat la terapie intensiva, evolutia postoperatorie fiind usor favorabila,potrivit reprezentantilor Spitalului Elias din Bucuresti.

„Pacientul este tot la terapie intensiva. Tinand cont de operatiile pe care le-a avut inainte si de varsta sa, evolutia postoperatorie este mai lenta, dar favorabila”, au precizat sursele citate.

Sergiu Nicolaescu, in varsta de 82 de ani, a fost operat de peritonita, in 28 decembrie, la Spitalul Elias din Capitala, „in contextul afectiunii digestive cronice benigne cunoscute”, interventia chirurgicala decurgand fara incidente, a anuntat unitatea sanitara.

Cu o saptamana inainte de internare, Nicolaescu a cazut in timp ce se indrepta spre garajul sau, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat cateva coaste.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu – regizor, actor de film, scenarist si producator de film – cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt:

„Atunci i-am condamnat pe toti la moarte” (1971),

„Cu mainile curate” (1972),

„Osanda” (1976),

„Ultima noapte de dragoste”,

„Nea Marin miliardar” (1979),

„Ciuleandra” (1985),

„Mircea” (1989),

„Coroana de foc” (1990),

„Triunghiul mortii” (1999),

„Orient Express” (2004),

„15” (2005),

„Supravietuitorul” (2008).

Daca filmul „Orient Express” a fost cea mai vizionata premiera romaneasca a anului 2004, probabil ca cea mai impresionanta productie semnata de regizorul Sergiu Nicolaescu a fost „Mihai Viteazul” (1979), cu Amza Pellea in rolul principal – creatie de referinta in istoria filmului romanesc.

Printre cele mai recente filme ale sale se numara „Ultimul corupt”, lansat la inceputul acestui an si care este o continuare a lungmetrajului „Poker” (2010).
„Ultimul corupt” 2012

„Poker” 2010

Sergiu Nicolaescu a fost ales pentru prima data parlamentar in 1990, pe listele FSN, iar in actuala legislatura a incheiat al cincilea mandat in Parlament. Singura legislatura in care nu a fost parlamentar a fost cea din 2004-2008. Nicolaescu a fost membru al Comisiilor de cultura din Senat in fiecare legislatura si a detinut presedintia comisiei in actuala legislatura. El s-a numarat, totodata, printre cei care au luat parte la Revolutia din 1989.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.