Acasă Politic Senatul nu vrea sa recupereze banii coruptilor! Senatorii au respins proiectul legii...

Senatul nu vrea sa recupereze banii coruptilor! Senatorii au respins proiectul legii privind Agentia Bunurilor Sechestrate

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Proiectul de lege pentru infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Sechestrate a fost respins, marti, de Senat, fiind inregistrate 66 de voturi „pentru”, 6 abtineri si 36 de voturi „impotriva”.

Numarul voturilor favorabile inregistrate este insuficient pentru adoptarea unei legi cu caracter organic. Pentru aprobare, proiectul de lege ar fi trebuit sa fie votat de minimum 84 de senatori.

Dintre cei 85 de senatori care si-au intregistrat prezenta la sedinta de plen a Senatului de marti, 66 au votat in favoarea proiectului de lege, 36 au votat „impotriva”, iar 6 s-au abtinut, scrie Mediafax.

Senatul este prima Camera sesizata cu acest proiect de lege.

Ce spunea Laura Codruta Kovesi despre recuperarea prejudiciilor

In primele noua luni ale anului sunt peste 187 de milioane de euro valori indisponibilizate de catre procurori prin instituirea unor sechestre, prin blocarea unor sume de bani sau ridicarea acestora si depunerea in diverse conturi bancare. Este important ca, pe langa investigatia penala, sa existe si o investigatie financiara, sa incercam sa recuperam prejudiciile mai ales atunci cand ele sunt cauzate statului si bugetului de stat, pentru ca in principal acest gen de fapte le investigheaza DNA. Si, nu in ultimul rand, este important sa dispunem si confiscari pe sumele de bani pe care persoanele pe care le cercetam le dobandesc in mod ilicit.

Proiectul de lege prevede ca Agentia faciliteaza urmarirea si identificarea bunurilor provenite din savârsirea de infractiuni si a altor bunuri având legatura cu infractiunile si care ar putea face obiectul unei dispozitii de indisponibilizare, sechestru sau confiscare emise de o autoritate judiciara competenta in cursul unor proceduri penale. De asemenea, administreaza, in unele cazuri, bunurile mobile sechestrate in cadrul procesului penal, valorifica bunurile mobile sechestrate in cadrul procesului penal, gestioneaza sistemul informatic national integrat de evidenta a creantelor provenite din infractiuni.

De asemenea, se stipuleaza ca agentia gestioneaza si tine evidenta sumelor de bani care fac obiectul sechestrului, a sumelor de bani rezultate din valorificarea bunurilor perisabile, a sumelor de bani rezultate din cazurile speciale de valorificare a bunurilor mobile sechestrate, precum si a sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului, inculpatului ori partii responsabile civilmente, care fac obiectul popririi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLeacul rusesc pentru glanda tiroida! Ai nevoie de un singur ingredient
Articolul următorLicoarea minune care ucide celulele canceroase! Este certificata de chinezi