Acasă Sanatate Semnul de pe lobul urechii care arata daca ai probleme cu inima!...

Semnul de pe lobul urechii care arata daca ai probleme cu inima! Japonezii se ghideaza dupa acest indiciu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lobii urechilor au o suprafata mica iar culoarea si forma sunt asemanatoare, cu mici modificari de la persoana la persoana. Unii oameni au insa o cuta, care imparte lobul in doua, numita si „Semnul lui Frank”. Acesta este numele persoanei, care a observat prima oara cuta de la nivelul lobului.

In anul 1973, Sanford Frank a redactat o scrisoare catre the New England Journal of Medicine, in care explica faptul ca, in urma rezultatelor cercetarilor sale, exista o posibila legatura intre acea cuta si bolile cardiace.

Cuta si bolile cardiace

Mai tarziu, s-au realizat foarte multe studii pe aceasta tema si majoritatea veneau in intampinarea teoriei lui lui Frank. Totusi, niciun studiu nu putea explica de ce exista aceasta legatura intre cele doua elemente.

O teorie presupunea faptul ca, lipsa circulatiei sanguine din zona lobului poate duce la formarea acelei cute si probabil exista un blocaj in organism.

O alta teorie spune ca lipsa elastanului si colagenului din zona urechilor poate indica o disfunctie a arterelor coronariene. Arterele coronariene se termina in zona urechilor, ceea ce indica faptul ca problemele vasculare din aceasta zona sunt strans legate de disfunctiile vasculare ce stau la baza arterelor coronariene.

Alte teorii

Conform unui studiu din Japonia, o cuta diagonala in zona lobului urechii este rezultatul scurtarii celulelor telomere, acestea fiind responsabile cu protejarea ADN-ului. Studiul a concluzionat „acesta poate fi un marcar indirect in randul pacientilor cu risc”.

Un simptom notabil

Chiar daca nu exista alte simptome, o cuta vizibila, in zona lobului urechii poate sta in spatele unei probleme cardiace. Intr-un studiu publicat in anul 2014, un barbat cu hipertensiune, ce nu prezenta alte simptome cu exceptia semnului lui Frank, a mers la un control de rutina. In urma analizelor, a descoperit faptul ca artera coronariana stanga era blocata in proportie de 80% iar cea dreapta in proportie de 90%, prezentand cute pe ambii lobi. Pacientul a suferit o interventie chirurgicala iar in momentul de fata se simte bine.

semn_opt

Alti factori

Pe langa semnul lui Frank, cuta din zona lobului poate avea si insemnatate regionala sau culturala.

Intr-un studiu realizat de catre japonezi, s-a demonstrat faptul ca exista o legatura stransa intre bolile cardiace si cuta, mai ales in anumite zone de pe glob. Studiul a avut ca subiecti 1000 de oameni.

“A rezultat faptul ca aceasta cuta nu este des intalnita la persoanele adulte din Japonia, in comparatie cu populatia din Europa si America. Acest rezultat s-a obtinut in urma analizelor clinice si anginografice.”

Poate aceasta cuta sa desemneze si alte semne?

Un studiu recent a aratat faptul ca aceasta cuta poate diagnostica inclusiv diabetul si bolile vasculare.

Analizata, aceasta cuta poate prezenta exact riscul la care este supus pacientul:

– Cuta unilaterala incompleta- grad scazut de severitate

– Cuta unilaterala completa- grad moderat de severitate

– Cuta bilaterala completa- grad crescut de severitate

Chiar daca nu va vine sa credeti aceste aspecte, va recomandam sa faceti cateva analize, daca si dumneavoastra aveti aceasta cuta.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos