Acasă Utile Semnele care arata ca nu vei fi nicioadata bogat! Dezvaluirile unui milionar...

Semnele care arata ca nu vei fi nicioadata bogat! Dezvaluirile unui milionar care te vor pune pe ganduri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un milionar american Steve Siebold dezvaluie din propria experienta de ce bogatia materiale nu este pentru oricine. Autorul cartii „Cum gandesc oamenii bogati” a intervievat peste 1.200 din cei mai bogati oameni din lume in ultimii 30 de ani si a ajuns la urmatoarele concluzii.

Puneti prea mult accent pe economisire si nu suficient pe castig

Economisirea este cruciala pentru atingerea bunastarii, dar este bine sa nu va focusati atat de mult pe economisire incat sa incepeti sa neglijati castigul, cel din urma fiind acela pe care se concentreaza oamenii bogati.

Nu faceti investitii

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a castiga mai multi bani pe termen lung este sa ii investiti si cu cat mai devreme incepeti sa investiti, cu atat mai bine. O modalitate usoara de a testa terenul investitiilor este aceea de a incepe sa economisiti pentru pensionare folosind conturi in care banii vostri sa fie investiti in acest scop.

Va multumiti cu un salariu stabil

Oamenii aleg de cele mai multe ori sa fie platiti in functie de timpul de lucru – prin salarii stabile sau pe ora de munca – in timp ce oamenii bogati aleg sa fie platiti in functie de rezultate si sunt, de regula, liber profesionisti, scrie adevarul.

Cumparati lucruri pe care nu vi le puteti permite

Daca traiti peste posibilitatile pe care le aveti, nu va veti îmbogati. Chiar daca incepeti sa castigati mai mult sau vi se ofera o marire consistenta, nu folositi aceasta justificare pentru a va permite un stil de viata excentric.

Urmati visul unei alte persoane, nu al vostru

Daca va doriti sa aveti succes, trebuie sa va placa ceea ce faceti – aceasta inseamna sa va stabiliti si sa va urmati pasiunea. Prea multi oameni fac greseala de a urma visul altcuiva – precum cel al parintilor – conform lui Thomas C. Corley, care a petrecut cinci ani cercetand milionari.

Rareori iesiti din zona voastra de confort

Daca vreti sa atingeti bunastarea materiala, sa aveti succes sau sa progresati in viata, va trebui sa va obisnuiti cu incertitudinea sau cu lipsa de confort. Oamenii bogati, in special, gasesc confortul in incertitudine. „Confortul fizic, psihologic si emotional reprezinta scopul primar al mentalitatii clasei de mijloc”, crede Siebold.

Nu aveti scopuri clare pentru banii vostri

Banii nu vor aparea pur si simplu; trebuie sa munciti pentru ca acestia sa vina. Daca vreti sa atingeti bunastarea, trebuie sa aveti stabilit un scop clar si specific inainte de a elabora un plan financiar pentru atingerea acelui scop.

Mai intâi cheltuiti si apoi economisiti ceea ce a ramas

Daca vreti sa va imbogatiti, fiti primul care are acces la banii castigati. „Ce face majoritatea oamenilor atunci cand castiga un dolar este sa-i plateasca prima data pe toti ceilalti”, scrie milionarul David Bach in cartea „Milionarul automat”, referindu-se la faptul ca avem grija sa ne platim toate taxele, dar nu facem un obicei din a pune deoparte un procent din ceea ce castigam, intr-un cont separat. Acesta sfatuieste ca, decat sa cheltuiti si apoi sa economisiti ce a ramas, mai intai sa economisiti.

Credeti ca a va imbogati este ceva de neatins

„De regula, oamenii cred ca a fi bogat este un privilegiu acordat doar celor norocosi”, scrie Siebold. „Adevarul este ca, intr-o tara capitalista, aveti toate drepturile sa fiti bogati daca sunteti dornici sa aduceti un plus semnificativ de valoare pentru altii.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos