Acasă Sanatate Semne timpurii ale diabetului pe care nici medicii nu o sa ti...

Semne timpurii ale diabetului pe care nici medicii nu o sa ti le spuna niciodata!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproape doua milioane de romani sufera de diabet, iar alte trei milioane au prediabet si pot dezvolta boala in urmatorii ani.

Este binecunoscut faptul ca diabetul afecteaza nivelul zaharului din sange si ca o dieta poate juca un rol major in reglarea lui. Cand vine vorba de semnele timpurii ale diabetului, cele mai multe persoane considera ca el se manifesta prin sete excesiva, vedere incetosata si incapacitatea de a putea vindeca ranile.

Acestea sunt doar cateva semne!Iata insa ce semne nu stiai.

Exista si alte semne ale acestei boli, pe care trebuie sa le afli pentru a putea actiona la timp, daca prezinti riscul de diabet. In acest caz, trebuie sa faci schimbari in stilul de viata si sa iti creezi obiceiuri pentru a-ti echilibra conditia, sa tii boala sub control si sa previi complicatii ulterioare.

Acestea sunt semnele diabetului, pe care trebuie sa le stii:

Vedere imbunatatita

Nivelul zaharului din sange poate fi elevat in cazul in care ai nevoie sa iti scoti ochelarii ca sa citesti, iar prescrierea devine mai puternica.

Mai precis, chiar daca diabeticii se confrunta cu probleme de vedere, exista si cazuri cand aceasta se poate imbunatati, din cauza unei schimbari a nivelului fluidelor din ochi. Asadar, trebuie sa consulti medicul ori de cate ori observi o schimbare a vederii.

Pierderea auzului

Si auzul poate fi afectat de aceasta boala. Un studiu realizat de Institutul National de Sanatate a relevant ca pierderea auzului poate avea loc in faza pre-diabetica, care se manifesta prin elevarea nivelului de zahar si prin cresterea cu 30% a auzului.

Conform cercetatorilor, diabetul afecteaza nervii si vasele de sange din ureche, ducand astfel la pierderea auzului. Asadar, daca observi aceste schimbari, asigura-te ca iti verifici nivelul zaharului din sange.

Mancarimi constante

Diabetul afecteaza circulatia sanguina, conducand astfel la mancarimi si piele uscata. Asadar, daca nu poti rezolva problema cu creme, ar trebui sa iti verifici nivelul zaharului din sange.

Calitate slaba a pielii

Imbatranirea afecteaza, deasemenea, calitatea pielii, conducand, asadar la probleme ca ridurile si ridurile de expresie. In orice caz, diabetul afecteaza pielea, cauzand aparitia unor pete, mai ales la nivelul mainilor, coatelor si in spatele gatului.

Aceste schimbari sunt rezultatul unei afectiuni numite Acanthosis nigricans. Nivelul ridicat al zaharului cauzeaza cresterea celulelor din piele si a melaninei. Cu toate acestea, pierderea greutatii si folosirea unor unguente prescrise de dermatologi pot fi de folos in alinarea acestor simptome.

In concluzie, chiar daca diabetul poate fi o boala comuna, nu inseamna ca stii totul despre el. Mai mult, cand vine vorba de sanatate, trebuie sa te asiguri ca esti pe deplin informat despre orice, ca poti recunoaste semnele din timp, pentru a preveni complicatiile.

Bolile se pot manifesta in diferite moduri, la fel cum aceste semne pot indica diabetul. Nu uita insa sa consulti un specialist pentru a avea un diagnostic avizat.

Sursa: Secretele, Autor Razvan