Acasă Stirile zilei Justitia Seful CJ Arad, Nicolae Iotcu, prins in flagrant in timp ce lua...

Seful CJ Arad, Nicolae Iotcu, prins in flagrant in timp ce lua mita

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a fost prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea 10.000 de euro mita, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.

Potrivit surselor, procurorii efectueaza perchezitii la domiciliul sefului CJ Arad, dar si la Consiliul Judetean.

Sursele sustin ca acesta este acuzat de trafic de influenta pentru acordarea preferentiala a unor contracte. Aceleasi surse spun ca este vorba despre un contract de achizitii publice pentru Spitalul Judetean Arad.

Nicolae Iotcu ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean Arad din anul 2008. El si-a inceput cariera politica in 1996, ca membru al Partidului Democrat, iar in numai un an a devenit vicepresedinte al organizatiei de tineret, pentru ca in 1999 sa ajunga la sefia tinerilor democrati. In 2001, Nicolae Iotcu devine vicepresedinte in partid, iar incepand din 2005 detine functia de secretar general al PD Arad. A fost senator in perioada 2004-2008, scrie pressalert.ro.

Din 2008 este presedinte al Consiliului Judetean Arad, reusind sa obtina un al doilea mandat. Dupa alegeri, Iotcu a intrat in competitie cu primarul Aradului, Gheorghe Falca si a vrut sa preia organizatia judeteana a partidului. Nu a reusit deoarece Falca a castigat alegerile, insa echipa lui Iotcu l-a acuzat de furtul lor.

Nicolae Iotcu este un apropiat al primului ministru nominalizat al PNL, Catalin Predoiu, in mediile politice discutandu-se ca presedintele CJ Arad ar fi fost principalul favorit pentru ocuparea postului de ministru al Dezvoltarii.

Averea acestuia a crescut considerabil dupa ce a ajuns in functia de presedinte al consiliului judetean, presa semnaland numeroase tranzactii dubioase ale familiei sale.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos