Securitatea ucraineana a interceptat discutiile telefonice dintre separatisti despre doborarea avionului malaysian, autenticitatea inregistrarilor telefonice fiind contestata de insurgentii prorusi.

Insurgentii prorusi din estul Ucrainei au contestat vineri autenticitatea unor inregistrari telefonice interceptate de Serviciul ucrainean de securitate (SBU) in care doi lideri separatisti ar fi discutat despre doborarea avionului malaysian, prabusit joi seara in estul Ucrainei, relateaza Interfax.

Reprezentantul „special al Guvernului republicii” Donetk, Serghei Kavtaridze a declarat ca nu crede in autenticitatea inregistrarii publicate de SBU cu privire la doborarea avionului malaysian.

„Afirmatiile potrivit carora au fost interceptate conversatii intre cazaci, care ar fi discutat despre doborarea acestui avion sunt un exemplu de propaganda”, a declarat Kavtaridze pentru Interfax.

Potrivit lui, insurgentii „nu puteau discuta despre asa ceva”.

El a facut referire la parerea unor experti care au „mentionat ca pentru a dobora avionul la o astfel de altitudine sunt necesare echipamente militare capabile sa lanseze rachete sol-aer”. Potrivit lui Kavtaridze, insurgentii nu detin astfel de echipamente.

 

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.