Acasă World Secretul tineretii actorilor de la Hollywood a iesit la iveala! „Am energia...

Secretul tineretii actorilor de la Hollywood a iesit la iveala! „Am energia unui barbat de doua ori mai tanar decat mine! Nu ma imbolnavesc”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Filmele de actiune de la Hollywood au ca protagonisti actori care se prezinta la 50+, si chiar 60+, mai in forma si cu un trup sculptat mai ceva ca cei din revistele de fitnnes.

In 2007, Sylvester Stallone a fost prins in vama australiana cu 48 de fiole de Jintropin, un hormon uman de crestere. Acesta a inceput sa fie din ce in ce mai folosit la Hollywood, unde tineretea primeaza, potrivit moviefone.com.

Jintropin (mentionat de obicei sub forma HGH) este folosit de obicei pentru sportivii profesionisti care vor sa-si revina mai repede in urma unei raniri si a fost interzis de Liga de Baseball din SUA in 2005. in unul din numerele „Vanity Fair”, a aparut o ancheta care demonstreaza ca acest tratament a ajuns si la Hollywood, desi cei care-l folosesc au dat declaratii doar sub anonimat.

Un agent spune: „Daca vedeti un actor peste 50 de ani, cu abdomenul perfect si vene vizibile la antebrate, atunci probabil ia HGH”. Un medic de la Hollywood, Uzzi Reiss, spune ca ia hormonul de mai multi ani. „Am energia unui barbat de doua ori mai tanar decat mine. Nu ma imbolnavesc, nu sunt afectat de decalajul de fus orar”, a declarat el. Un cineast care nu si-a dat numele a declarat pentru acelasi „Vanity Fair”: „Am luat HGH pentru ca imi place sa fac sex. si atunci cand am implinit 50 de ani, desi eram activ din punct de vedere sexual, nu eram la fel ca la 20 de ani. si ca alte persoane patetice de la Hollywood, cu insecuritatile lor, aveam o panica interna care m-a facut sa aflu ce alte optiuni exista in lume”. HGH poate costa in jur de 10.000 de dolari pe an si este vazut la Hollywood ca o „fantana a tineretii intr-o seringa”. Singura problema, asa cum declara un actor, tot sub protectia anonimatului, este ca barbatii pot sa faca „sani”.

„Multe dintre beneficiile pretinse ale HGH-ului nu sunt demonstrate, iar reputatia sa de medicament folosit de trisori ii impiedica pe cercetatori sa-l studieze in mod legitim“, spune dr. Randall Urban, endocrinolog la spitalul Universitatii Texas. „Abuzul ofera conotatii negative unui hormon care poate avea beneficii mari pentru anumite persoane.“ Cum ar fi milioanele de oameni cu leziuni cranio-cerebrale si articulare.Pentru a separa faptele de fictiune, revista Mens Health a intervievat pacienti, doctori si cercetatori pentru a intelege diferenta dintre beneficiile si promisiunile HGH-ului.

Dar sa vedem mai intai ce este HGH si cum functioneaza.Noaptea, cand dormi, glanda ta pituitara – o glanda sub forma unei boabe de mazare aflata la baza creierului – incepe sa lucreze, eliberand HGH, o polipeptida formata din 191 de aminoacizi. HGH circula prin sange si se ataseaza de receptori specifici de pe suprafata celulelor, care se gasesc in tot corpul, inclusiv in creier, unde sunt foarte densi in regiunile responsabile cu invatatul si memoria. De asemenea, se ataseaza si de tesutul adipos, ducand la eliberarea unei cantitati de grasime, si stimuleaza ficatul sa produca un hormon numit factor de creştere de tip insulinic 1 (IGF-1), care favorizeaza cresterea osoasa, a cartilajului si a masei musculare.

Nivelul de HGH fluctueaza in timpul copilariei si al adolescentei, dar, pana la 40 de ani, vei produce jumatate din cantitatea de la 20 de ani.Asociatia Americana de Medicamente a aprobat in 1985 folosirea HGH-ului recombinat pentru un singur lucru: deficitul extrem, intalnit in mare parte la cei 15.000 de copii cu risc de statura mai mica. Ulterior, a fost administrat pacientilor cu HIV/SIDA care sufereau de pierdere musculara si persoanelor cu afectiunea cunoscuta drept sindromul de intestin scurt.

Inainte de 1985, HGH trebuia sa fie extras cu atentie din cadavre, o practica interzisa atunci cand cercetatorii au realizat ca procedura poate transmite pacientilor o boala de creier similara celei a vacii nebune. La scurt timp, doua companii au dezvoltat o metoda de a produce substanta fara risc de contaminare, prin inserarea genei ce declanseaza producerea hormonului de crestere in bacterii.

In 1990, pe fondul tensiunilor cu privire la dopajul din lumea sportului, parlamentarii americani au votat pentru restrictii privind HGH‑ul. in acel moment, endocrinologii se temeau ca un control al substantei si compararea sa cu steroizii si narcoticele vor stigmatiza miile de copii care aveau nevoie de hormon. Asa ca, in schimb, Congresul SUA a stabilit limite fara precedent asupra prescriptiilor, facand HGH-ul singurul medicament care nu poate fi prescris fara reteta. Tocmai de aceea, fara indoiala, este cel mai restrictiv medicament legal din America. La fel cum se intampla in cazurile de prohibitie, piata s-a mutat underground, arata doctorulzilei.