Servieta din piele neagra a presedintelui american contine obiecte top-secrete capabile de a-i permite sa autorizeze un atac nuclear in timp ce se afla la distanta de centre fixe de comanda.

Numita oficial drept „ghiozdanul de urgenta al presedintelui”, servieta discreta „Mingea de Fotbal” este transportata de unul dintre cele cinci ajutoare militare si se afla mereu la indemana comandantului suprem, premergator oricarei situatii.

Potrivit lui Bill Gulley, fost director al Biroului Militar al Casei Albe, Mingea de Fotbalnu contine o platforma cu un buton rosu pentru ziua apocalipsei, ci urmatoarele patru obiecte:

– o carte neagra de 75 de pagini cu masuri de represalii nucleare, printata in negru si rosu

– o alta carte neagra cu o lista de locuri secrete pentru a-l adaposti pe presedinte

– un dosar ce contine 10 pagini cu instructiuni despre cum se opereaza Sistemul de Transmisie de Urgenta

– un carnet index cu coduri de autentificare

Uneori o antena poate fi vazuta iesind la iveala din servieta, ceea ce sugereaza ca inauntru se pot afla echipamente de comunicare.

Porecla „Minge de Fotbal” vine de la 8″Dropkick” (Lovitura de lansare), un nume de cod dat unui pan secret de razboi nuclear, potrivit fostului secretar american al Apararii Robert McNamara. Initierea unei Lovituri de lansare ar presupune o astfel de Minge de Fotbal, explica revista Smithsonian.

CONTINUARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.