Plecat de la Palatul Cotroceni pe 21 ianuarie, presedintele Traian Basescu a intrat in vacanta politica inainte de a decide in ce casa ar urma sa se mute pe 20 februarie, atunci cand Vila Lac 3, langa care si-a facut in ultimii 10 ani inclusiv gradina de legume, ar urma sa ii revina lui Klaus Iohannis.

Situatia casei pe care a revendicat-o de la stat potrivit legii care le da fostilor presedinti dreptul la o resedinta oficiala pe tot parcursul vietii, inca incalcita, a ramas in mainile lui Dorel Onaca, fost, prezent si viitor consilier al sau.

„Domnul presedinte nu a vazut pana acum niciuna dintre locuinte”, spune Dorel Onaca asteptand ca SPP, RA-APPS si „unitatile responsabile” sa se puna in miscare „analizand care dintre cele 7 imobile propuse indeplinesc criteriile de resedinta oficiala”.

In realitate insa, cat Basescu amana decizia, Guvernul a redus lista celor 7 case la 5 si, contrar calculelor lui Onaca, asteapta un raspuns din partea fostului presedinte, considerand ca toate procedurile sunt deja indeplinite.

In lipsa vestilor de la Basescu, consiliul de administratie al RA-APPS ar urma sa decida in locul sau, iar fostul presedinte sa aleaga intre locuinta de la stat si casa sa din Mihaileanu.

Cat fostul presedinte Traian Basescu sta retras, dupa cei 10 ani la Cotroceni, consilierul sau, Dorel Onaca, ii tine legatura cu lumea. Ii primeste si ii trimite mai departe mesajele, ii „rezolva”, ca odinioara la Presedintie, de la micile detalii de corespondenta la marile lipsuri. Asa a fost cand Dorel Onaca a pus pe banii lui, ca sponsorizare, aer conditionat la Cotroceni, ca sa nu se revolte presa ca se cumpara ventilatoare. Tot asa a fost cand, la prima suspendare, i-a gasit pe Vasile Lascar „Casa Biruinta” pe care i-a ridicat, 30 de zile, doua bannere cat o gigantica firma luminoasa.

Pe final de mandat oficial, Dorel Onaca, fost senator, fost scafandru, fost, prezent si viitor consilier de presedinte, a primit o noua misiune de salvare imobiliara. Lui i-a adresat RA-APPS, printr-o adresa oficiala, pe 9 decembrie, „tabelul cu imobile propuse spre analiza in vederea atribuirii unei resedinte oficiale unui fost presedinte al Romaniei” si „rugamintea de a preciza o ordine de preferinta”. Dorel Onaca a trimis-o la SPP si se asteapta si azi ca, mai departe, „unitatile responsabile” sa vada, „sa analizeze daca corespund cu criteriile”, Traian Basescu neconsiderand ca a lui trebuie sa fie decizia, ci a „institutiilor”.

In paralel, Guvernul a bifat ca indeplinita intreaga procedura de consultare a presedintelui, nu mai asteapta de nicaieri nicio adresa, urmand ca, in lipsa unei decizii a lui Basescu, Consiliul de Administratie al RA-APPS sa avanseze oficial o singura varianta SGG, iar fostul presedinte sa o accepte sau sa se mute in casa sa din Stefan Mihaileanu, langa Liceul „A. D. Xenopol”. Premierul Ponta a declarat ca Guvernul si-a facut datoria, dar ca presedintele Basescu e „un client foarte cusurgiu”.

Continuarea pe gandul.info!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.