S-au indepartat de societatea moderna si par blocati in secolul trecut. Traiesc ghidati doar de propriile lor reguli, iar acum stiinta a confirmat: sunt cei mai longevivi oameni. Este vorba de populatia Amish. Una dintre aceste comunitati din Indiana, SUA, detine o mutatie genetica foarte rara, fapt ce le extinde durata de viata cu 10 ani.

Principiile Amish sunt, de fapt, viata simpla si naturala. Refuza cu obstinatie confortul tehnologiei moderne. isi fac propriile legi stricte si le urmeaza dumnezeieste.

Legile si principiile difera de la o comunitate la alta, insa baza este aceeasi. De exemplu, ei nu au voie sa foloseasca nasturi. Nasturii sunt interzisi. Prefera sa gaseasca solutii si sa munceasca pentru orice mic confort.

Ei vorbesc un dialect german, invata de mici treburile gospodaresti si tot de mici deprind si iscusinta in agricultura, care este, de fapt, fundatia economiei lor.

Pe perioada adolescentei, sunt botezati si primesc permisiunea de a vedea lumea. Daca isi doresc, pot parasi comunitatea, scrie doctorulzilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.