Acasă Stirile zilei Secretul diabolic al lui Osama bin Laden! Unde se aascundea si ce...

Secretul diabolic al lui Osama bin Laden! Unde se aascundea si ce facea blestemul Americii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ti-ai imaginat vreodata ca prietenul cu care te joci in fiecare zi va deveni la un moment dat omul care va teroriza America?

Se comunica in vreun fel? Vorbeste din miscarile patrunzatoare ale ochilor sau imparte frica in jurul lui? Vorbeste despre ceva in mod special? Si daca da, ascunde rau in spatele unui discurs de copil?

Nu, n-a fost cazul lui Osama bin Laden. Cel mai vanat om de pe Planeta timp de 10 ani, bin Laden a fost un copil de seic la fel ca toti ceilalti. Mama sa, Hamida, a fost obligata sa-l creasca pe Osama intr-un mediu dificil, printre surori si frati vitregi. Tatal lui bin Laden, Mohammed, a cerut divortul de a 10-a sa sotie imediat dupa nasterea lui Osama. Hamida i-a fost recomandata unui partener de afaceri, iar casatoria a fost obligatorie.

Bin Laden, educat dupa regulile musulmanilor suniti, a dat intotdeauna impresia ca agitatia din lumea seicilor miliardari nu e pentru el. Chiar daca a urmat o scoala de elita, apoi a studiat la Universitatea Regele Abdulaziz din Jeddah, bin Laden a simtit mereu ca lupta sa trebuie dusa in alt plan.

Lupta, in cazul in care ar fi existat, trebuia sa fie pentru islam. Pentru valorile Coranului si impotriva celor care vor sa le ignore. Osama a folosit fiecare experienta acumulata in viata doar pentru a-si indeplini misiunea superioara din sufletul sau. Asa a explicat ‘apararea in fata invadatorilor’ rusi, apoi americani si atentatele de la 11 septembrie 2001.

Avea Osama slabiciuni sau era un geniu negru imposibil de atras in tentatii? Ce facea ca sa se distreze omul cautat din grota in grota de armata americana timp de 10 ani?

Uciderea sa, in mai 2011, n-a pus doar intrebarile logice ale jurnalistilor de politica externa. In afara hartuielii continue cu ‘oamenii care fac rau islamului’, cine era omul Osama? Ce preocupari avea si ce il facea sa zambeasca inaintea stirilor cu bombe, arme si avioane deturnate.

“In afara interpretarii Coranului si a jihadului, Bin Laden era preocupat de operele de caritate. In timpul liber, scria poezii si citea, iar preferatele lui erau lucrarile lui Bernard Montgomery si ale Charles de Gaulle. Caii negri si fotbalul il incantau de asemenea”, scrie Lawrence Wright in “The Looming Tower: Al-Qaeda And The Road To 9/11″.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos