Acasă Utile Secretul celor mai inteligente femei a iesit la iveala! Nu te asteptai...

Secretul celor mai inteligente femei a iesit la iveala! Nu te asteptai la asta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu ani in urma, cercetatorii finlandezi si-au facut cunoscute rezultatele unui studiu care scotea in evidenta stransa legatura dintre inteligenta la barbati, dar mai ales la femei, si consumul de alcool, din diverse motive.

Pentru a realiza experimentul, oamenii de siinta au urmarit 3.000 de gemeni si au concluzionat ca primul dintre cei doi care reusea sa comunice si sa dezvolte facultati cognitive era primul care experimentase alcoolul pana la a ajunge sa bea cel mai mult.

Pentru cercetatori, dezvoltarea verbala este legata de inteligenta sociala (capacitatea de a interactiona cu semenii tai), ce te ajuta sa-ti faci prieteni si sa ai o viata sociala mai bogata. Aceste aspecte, sustin specialistii, s-ar regasi intr-un loc unde alcoolul se consuma frecvent.

In revista “Psychology Today”, psihologul Satoshi Kanazawa a insistat mult pe tema adaptarii umanitatii in raport cu evolutia noastra si cutumele societatii. Conform psihologului citat, creierul uman intampina dificutati in intelegerea si gestionarea situatiilor care nu existau, de pilda, in era glaciara.

Insa, cele mai performante creiere au dezvoltat facultati specifice de adaptare la schimbari generate de evolutie, din care acoolul nu este exclus.

Un alt studiu al cercetatorilor de la “London School of Economics” s-a concentrat asupra femeilor si consumului de alcool.

Desfasurat pe subiecti nascuti in anii “70, studiul arata ca atunci cand o femeie obtine mai multe diplome universitare este susceptibila de a bea cu regularitate. Numai ca aici este vorba de educatie si ascensiune sociala si nu de inteligenta.

Intr-adevar, daca luam in calcul rezultatele studiului, femeile ale caror note la varste fragede erau mari si medii aveau cu 2,1 mai multe sanse sa bea in fiecare zi la maturitate, lucru neintalnit la baieti.

Francesca Borgonovi si Maria Huerta, autoarele studiului, au avansat mai multe ipoteze ca sa explice fenomenul.

Potrivit lor, femeile mai “scolite” au tendinta sa intarzie nasterea primului lor copil, sa aiba o viata sociala activa, un venit anual bun si sa ocupe posturi ierarhice importante.

In consecinta, ele se regasesc mai mult in contact cu mediul in care lucreaza persoanele de sex masculin, acolo unde bautura este omniprezenta.

De asemenea, daca aceste femei cu carte multa prezinta riscul de a dezvolta dependenta de alcool, sunt mai inclinate sa recunoasca obiceiul, comparativ cu barbatii.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAu primit in ziua nuntii un plic pe care scria „nu-l deschideti pana la prima cearta”! Ce surpriza au avut dupa noua ani!
Articolul următorGreselile religioase pe care le fac romanii! Ce spui in gand cand aprinzi candela sau lumanarea? Este mare pacat!