Castelul Corvinilor este vizitat de turisti din intreaga lume, pasionati de locuri care ascund legende intunecate si secrete horror. 

Castelul Corvinilor a devenit celebru in intreaga lume o data cu povestile de groaza despre Vlad Tepes, cel despre care multi dintre turistii occidentali ajunsi in Hunedoara cred ca a fost intemnitat timp de sapte ani in beciurile cetatii medievale. Relatarea este falsa, potrivit istoricilor, insa mitul sangerosului Dracula continua sa atraga un numar mare de vizitatori straini la castel.

„Oamenii intreaba despre Vlad Tepes, despre Dracula, iar noi le spunem ca intr-adevar povestea lui este legata de istoria acestui loc si mai ales de a domnitorilor Iancu de Hunedoara si Matia Corvin care au stapanit Castelul Corvinilor. Cei doi Corvini raman totusi cele mai importante personaje din istoria monumentului istoric”, spune Dan Bera, administrator al Castelului Corvinilor.

Locul unde erau schingiuiti prizonierii

Turistii care trec pragul castelului medieval, indiferent cat de impatimiti sunt de mitul lui Dracula, sunt invitati sa uite de povestile cu strigoi si vampiri. Cele 40 de incaperi ale fortaretei lui Iancu de Hunedoara pastreaza fiecare legende vechi, multe la fel de infioratoare sau spectaculoase ca relatarile despre faptele cumplite ale fostului domnitor al Tarii Romanesti, Vlad Tepes. Inca de la intrarea in castel, vizitatorii sunt invitati sa vada doua camere intunecoase, folosite in trecut ca locuri unde prizonierii erau torturati.

Vezi VIDEO pe bizar.caplimpede.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.