Acasă Timp liber Spiritualitate Secretele ascunse in Cina cea de Taina au iesit la iveala! Ce...

Secretele ascunse in Cina cea de Taina au iesit la iveala! Ce semnifica farfuria lui Iuda

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Cina cea de taina”, pictura care a ascuns numeroase secrete din momentul in care a fost creata, cu mai bine de cinci secole in urma este una din cele mai studiate capodopere.

Cu 16 ani in urma, pe 28 mai, era expusa la Milano, dupa 22 de ani de lucrari de restaurare, una dintre marile capodopere ale lui Leonardo da Vinci.

Vizitatorii puteau privi panza doar de la distanta si nu aveau voie sa stea in fata ei pentru mai bine de 15 minute.

Numerosi cercetatori au incercat sa ii descifreze misterele ascunse. Printre acestia s-au numarat mai recent Olivier Bauer, Nancy Labonte, Jonas Saint-Martin si Sebastien Fillion de la Universitatea de Teologie din Montreal.

In urma cercetarii atente, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca imaginea solnitei din tablou este un simbol al ghinionului. Pe de alta parte, ea ar putea sugera reabilitarea, indicand faptul ca Iuda fusese ales pentru rolul sau si, implicit, absolvit de vina.

Faptul ca Iuda este singurul personaj cu farfuria goala ar putea insemna, in opinia lor, ca in loc sa fie singurul personaj malefic din imagine el este singurul care si-a inteles menirea.

Pestele care apare in imagini este, evident, un simbol al crestinismului si al faptului ca Iisus si-a ales discipolii dintre pescarii ce traiau pe malul lacului Tiberias. Dar nu este clar daca pestele din imagini este tipar sau hering. Exista voci care sustin ca este tipar si ca, in limba italiana, se pronunta aringa, cuvant care pronuntat arringa, inseamna indoctrinare. Acelasi cuvant, in nordul Italiei, se pronunta renga, insemnand cel ce neaga religia.

Sursa: descopera