Povestile din folclor despre usturoi se regasesc pana si in Egiptul antic. In timpul marii epidemii de ciuma din secolul al 14-lea, se spunea despre supravietuitorii bolii ca traiesc datorita faptului ca au consumat usturoi. Se spune ca in timpul Primului Razboi Mondial, chirurgii din prima linie foloseau muschi stropiti cu suc de usturoi pentru a pansa rani.

University of Maryland Medical Center mentioneaza ca renumitul efect antiinfectios al usturoiului este chiar mai eficient decat se crede, deoarece usturoiul lupta impotriva virusilor, bacteriilor, ciupercilor si parazitilor in mod direct, stimuland sistemul imunitar sa combata aceste amenintari asupra organismului.

Sucul de usturoi are potentialul de a reduce intensitatea simptomelor bolilor cardiovasculare, de a reduce tensiunea arteriala si de a trata si preveni tusea, raceala si inflamatiile gatului. Sucul poate intari sistemul imunitar, actiona impotriva parazitilor, bacteriilor, virusilor, ciupercilor si poate reduce oboseala, conform University of Maryland Medical Center. Sucul de usturoi si alte amestecuri ce contin suc de usturoi au reprezentat subiectul multor studii. O evaluare din 2006, publicata in “The Journal of Nutrition”, spune ca usturoiul pare sa reduca colesterolul si aglomerarea trombocitelor, avand un efect pozitiv asupra hipertensiunii arteriale si asupra functionarii sistemului imunitar. Timp de mii de ani, usturoiul a fost folosit pentru proprietatile sale curative. Rezultatele a mai mult de 1200 de studii farmaceutice releva ca usturoiul are intr-adevar proprietati antibacteriene, antivirale si anti-fungice, dupa spusele lui Jonny Bowden, specialist in nutritie si autor al “The 150 Healthiest Foods on Earth”. Usturoiul proaspat contine de asemenea cantitati importante de vitamina A, C si B, acesta continand si Cupru, Fier, Potasiu, Staniu, Seleniu, Calciu, Germaniu, Aluminiu si Sulf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.