Ministerul Finantelor Publice a republicat proiectul de Ordin pentru modificarea si completarea reglementarilor necesare emiterii voucherelor de vacanta si a tichetelor de masa, ca urmare a propunerilor si observatiilor primite in procesul de consultare publica.

Totodata, vor fi reglementate si conditiile de autorizare pentru emiterea tichetelor si a voucherelor pe suport electronic.

„Urmare a propunerilor si observatiilor primite in cadrul procesului de consultare publica, Ministerul Finantelor Publice a republicat proiectul de Ordin pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 2007/2008 privind aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor economici din domenii cu reglementari specifice si a Regulamentului de organizare si functionare a acesteia, precum si a Normelor de organizare, functionare si control vamal al activitatii de comercializare a marfurilor in regim duty-free si/sau duty-free diplomatic si a Criteriilor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de tichete. Prima varianta a proiectului de Ordin mentionat a fost supusa consultarii publice in data de 31 iulie 2015”, se mentioneaza intr-un comunicat al MFP.

Principalele reglementari cuprinse in proiectul de Ordin vizeaza abrogarea prevederilor referitoare la obligatia operatorului economic de a depune certificatul de atestare fiscala in cazul in care solicita autorizatie de functionare pentru activitatea de emitere de tichete de masa, tichete-cadou, tichete de cresa si, respectiv, vouchere de vacanta, dar si abrogarea prevederilor referitoare la obligatia unitatilor care solicita autorizatie de functionare de a prezenta un angajament distinct din care sa rezulte ca vor respecta toate prevederile dispozitiilor legale in vigoare referitoare la tichetele-cadou si la tichetele de cresa, tichetele de masa, respectiv voucherele de vacanta.

De asemenea, este eliminata obligatia privind inscrierea elementelor de individualizare si personalizare, precum si inscrierea valorii nominale pe tichetele-cadou si pe tichetele de cresa, tichetele de masa, respectiv voucherele de vacanta, numai pe teritoriul Romaniei, cu scopul crearii unui cadru legislativ flexibil care sa permita unitatilor emitente achizitionarea acestui serviciu in conditiile cele mai bune de calitate si pret, inclusiv de la operatori economici din afara Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.