Din 23 septembrie 2014 vor intra in circulatie noile bancnote de 10 euro, urmand in timp a fi inlocuite si celelalte bancnote de 20, 50, 100, 200 si 500 de euro.

Noile bancnote de 10 euro, care fac parte din seria „Europa” si care au elemente noi de siguranta si sunt imbunatatite, vor incepe sa circule din 23 septembrie 2014. Banca Centrala Europeana (BCE) isi continua astfel planul de a lansa a doua serie de bancnote euro, dupa peste zece ani de la intrarea in vigoare a monedei unice europene.

Desi noile bancnote de 10 euro seamana cu cele emise in 2002, noile „hartii” vor avea un aspect mai „proaspat” si au fost dotate cu elemente noi de siguranta impotriva contrafacerii. Noile hartii includ in partea dreapta portretul unui personaj din mitologia greaca. Bancnotele din noua serie Europa vor fi mai rezistente, vor avea o suprafata protectoare si nu vor trebui inlocuite prea des, reducand astfel costul si impactul asupra mediului. Pe langa portret, holograma Europei si apeduct, noile bancnote vor contine si un numar, a carui culoare se schimba de la verde smarald la albastru cand hartia este inclinata.

BCE urmeaza sa inlocuiasca, in timp, si hartiille de 20, 50, 100, 200 si 500 de euro, dupa ce, la 2 mai anul trecut, a pus in circulatie noile bancnote de 5 euro din seria Europa. Treptat, BCE va inlocui restul bancnotelor, in ordinea crescatoare a valorii lor.

Bancnotele din seria Europa si cele din vechea serie vor circula o vreme in paralel, si nu exista o limita de timp pana la care vechile devize sunt convertibile.

Se schimba banii! Fii atent la bancnota asta pe viitor!2

Sursa: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.