Acasă Stirile zilei Bani Se pregateste cea mai mare scumpire a tigarilor

Se pregateste cea mai mare scumpire a tigarilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul intentioneaza sa dubleze taxa de viciu pe tutun, ceea ce va duce la cea mai mare scumpire a tigarilor: pretul unui pachet va creste cu circa 2 lei!

Guvernul intentioneaza sa creasca taxa pe viciu la tutun de la 10 la 20 de euro/1.000 de tigari, masura care va duce la o crestere cu 15-20% a preturilor, spun reprezentantii industriei.

Pentru combaterea consumului excesiv de produse din tutun si bauturi alcoolice, precum si pentru finantarea cheltuielilor de sanatate, se instituie „unele contributii”, care vor fi venituri proprii ale Ministerului Sanatatii, se spune in proiectul legii sanatatii.

„Este vorba de o dublare a taxei de sanatate la 20 de euro/1.000 de tigarete. Taxa a fost introdusa in mai 2006. Era o taxa fixa foarte mare. La vremea respectiva, noi apreciam nivelul contrabandei in Romania intre 5% si 8%, iar dupa aceasta taxa aproape ca s-a dublat”

a declarat un oficial al unui mare producator de tigari.

El estimeaza ca impactul in preturi al dublarii taxei va fi o scumpire a tigarilor cu aproximativ 2 lei pe pachet.

„N-a mai fost niciodata o crestere atat de mare a pretului tigarilor”

au adaugat acestia.

Reprezentantii celor trei mari producatori de tigarete de pe piata romaneasca vor sa convinga Ministerul Finantelor sa renunte la cresterea taxei pe viciu.