Vestile pentru romani legate de evolutia miscarilor geostrategice in zona nu sunt tocmai bune dupa instalarea scutului antiracheta de la Deveselu. Potrivit generalului rus Serghei Kakaiev, seful Fortelor strategice ruse, sistemele antiracheta montate in Romania si Polonia pot fi distruse oricand de rachetele ruse.

„Evaluarile specialistilor arata ca sistemele antiracheta americane aflate in curs de instalare nu vor putea rezista unui atac intens efectuat de unitati strategice ruse”, a declarat Serghei Karakaiev, citat de agentii de stiri ruse.

Oficialul militar a dat asigurari ca pe teritoriul Rusiei exista sisteme moderne de rachete balistice ale caror pozitii nu sunt cunoscute de „inamici”.

„Exista sisteme de rachete pe teritoriul Rusiei – din regiunea centrala Tver pana in Irkutk, Siberia – care sunt ascunse de atacurile inamice”, a subliniat Karakaiev.

„De aceea, Rusia nu intentioneaza sa monteze rachete strategice inregiunea Arctica; nu sunt necesare”, a explicat seful Fortelor strategice ruse.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.