Parintele Iustin Parvu a adresat o scrisoare poporului roman chiar inainte de a muri, o scrisoare in care vei descoperi numai lucruri cutremuratoare. 

Popor roman! 

– Iti scriu pentru ca sper ca macar acum, sa iti amintesti cine ai fost, cine esti si poate asa vezi incotro te indrepti!

Esti singurul popor european care traieste inca acolo unde s-a nascut.

Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi putin, nu stiu – dar stiu ca esti unic in Europa, aceasta Europa care te loveste, te jigneste si te umileste.

De ce o lasi sa faca asta, cand tu esti singurul popor nascut, crescut si educat in granitele sale?

Esti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tablitele de la Tartaria si o recunosc toti cei care le-au studiat.

Acum 7000 de ani, cand altii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lasa noua mandria de a fi prima civilizatie care se semneaza pe acest pamant.

Scrierea sumeriana a aparut 1.000 de ani mai tarziu si totusi multi se fac ca nu vad si nu recunosc adevarul.

Cat timp o sa te lasi neglijat?

Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar daca ai fost impartit, despartit si asuprit de mai multe imperii.

Nici unul nu a putut sa te cucereasca cat ai fost unit, nici romanii care au stapanit doar o parte din vechea Dacie, cealalta fiind stapanita de Dacii liberi, nici turcii care nu au reusit niciodata sa iti transforme teritoriul in pasalac.

Toate marile infrangeri s-au bazat pe tradare.

Nimeni nu a reusit sa te supuna cat ai fost unit.

De ce te lasi dezbinat?

Ai fost scut crestinatatii, cand intreaga Europa tremura de teama islamului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.