Omenirea se zbate intr-o mocirla care usor usor se va indrepta spre copii nostri ca drept „rasplata” pentru toate neglijentele fiecaruia dintre noi, iar pentru a sublinia acest fapt dramatic va prezentam o scrisoare din 2070, care are rolul sa ne trezeasca odata pentru totdeauna la realitate.

“Suntem in anul 2070, si am implinit 50 de ani.. Dar aspectul meu este de 85 de ani. Am probleme grave pentru ca beau foarte putina apa. Cred ca mai am foarte putin timp de trait. Eu sunt unul dintre cei mai batrani oameni din aceasta societate. Imi amintesc cand aveam 5 ani. Totul era diferit. Erau foarte multi copaci in parcuri, casele aveau gradini frumoase, si puteam sa ma bucur de o baie sub dus de o ora. Acum folosim prosoape inmuiate in ulei mineral pentru a ne curata pielea.
Inainte, femeile isi purtau parul lung. Acum trebuie sa-si rada parul ca sa isi pastreze igiena, fara folosirea apei. Inainte, tatal meu spala masina lui cu apa care iesea dintr-un furtun. Copiii de astazi nu cred ca apa se risipea in acel fel.
Imi amintesc ca la televizor ne avertizau:”Aveti grija de apa”. Dar nimanui nu ii pasa, nu s-au gandit niciodata ca apa ar putea disparea. Acum, toate raurile, baraje, lacuri… sunt ireversibil contaminate sau seci.
Desertul inconjoara pretutindeni. Infectiile gastrointestinale, boli de piele si ale tractului urinar sunt principalele cauze de deces. Industria este paralizata, iar somajul este dramatic. Uzinele de desalinizare sunt principala sursa de locuri de munca si platesc cu apa potabila in loc de salarii. Crimele pentru un bidon de apa sunt comune pe strazile aproape pustii. Alimentele sunt in proportie de 80% realizate din materie sintetica.
Inainte era indicat ca trebuie sa bei opt pahare de apa pe zi pentru un adult. Acum pot bea doar o jumatate de pahar. Hainele sunt de unica folosinta. Am trebuit sa ne intoarcem la camerele septice din secolul trecut din cauza canalizarilor, care nu pot fi folosite din cauza lipsei de apa.
Aspectul populatiei este oribil, trupurile lor sunt firave, pielea este incretita din cauza deshidratarii, sunt plin de rani cauzate de razele ultraviolete care nu mai sunt filtrate de stratul de ozon din atmosfera.
Pentru ca are pielea uscata, un om de 20 ani arata precum unul de 40. Oamenii de stiinta cerceteaza, dar nu exista o solutie posibila. Nu se poate crea apa, si nici un aer mai curat. Noile generatii se nasc cu un IQ mic din cauza aerului poluat. ADN-ul a fost alterat la multe persoane. Ca rezultat, multi copii se nasc cu deficiente, mutatii si malformatii.
Guvernul ne face sa platim pentru aerul pe care il respiram, 137 m3 pe cap de locuitor. Oamenii de zi cu zi care nu pot platii sunt expulzati din” zonele aerisite “, care sunt dotate de plamani giganti mecanici actionati cu energie solara. Nu sunt de buna calitate, dar poti respira. Varsta medie a mortalitatii este de 35 de ani.
In unele tari mai exista pete de vegetatie, padurile si raurile ramase sunt pazite de armata. Apa a devenit o comoara ravnita, mai pretioasa decat aurul si diamantele.
Unde locuiesc, nu exista copaci, pentru ca nu ploua aproape niciodata, si atunci cand se intampla apa este acida. Anotimpurile au fost grav afectate de testele atomice si industriile poluante din secolul XX. Ne-au avertizat ca trebuia sa ingrijim mediul inconjurator dar nimanui nu i-a pasat.
Cand fiica mea imi cere sa-i povestesc despre vremea cand am fost tanar, ii descriu frumusetea padurilor, vorbesc despre ploaie, flori, cat de frumos a fost sa inot si sa pescuiesc in rauri si lacuri… Puteam sa beau apa de care aveam nevoie. Cat de sanatosi erau oamenii!
Ea ma intreaba: ” Tata! De ce nu mai exista apa? “Atunci… imi simt un nod in gat. Nu pot sa nu ma simt vinovat, pentru ca apartin generatiei care a participat la distrugerea mediului inconjurator sau poate ca nu a luat in considerare toate semnele de avertizare ale unei catastrofe globale.
Acum copiii nostrii platesc un pret foarte scump. Cred cu adevarat ca viata pe Pamant nu va mai fi posibila foarte curand, deoarece distrugerea naturii a ajuns la un stadiu ireversibil.
Imi doresc sa ma intorc in timp si sa fac ca toata omenirea sa fi inteles acest lucru. Macar atunci puteam face totusi ceva pentru ca sa ne salvam planeta.“

Sursa: efemeride.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.