Acasă Stirile zilei Social Scrisoarea adresata de CARDINALUL LUCIAN presedintelui KLAUS IOHANNIS!

Scrisoarea adresata de CARDINALUL LUCIAN presedintelui KLAUS IOHANNIS!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Seful Bisericii Greco-Catolice din Romania, cardinalul Lucian, a tinut special sa-i adreseze o scrisoare presedintelui ales al Romaniei, Klaus Iohannis.

„Excelentei Sale,

Domnului Klaus Iohannis,

Presedinte ales al Romaniei

Excelenta Voastra,

As dori ca in numele Bisericii Greco-Catolice sa Va felicit pentru alegerea in functia de Presedinte al Romaniei si sa Va urez, totodata, sa puteti conduce tara spre binele si bunastarea tuturor cetatenilor sai.

Biserica Greco-Catolica, in spiritul cultivat de antecesori prin Scolile de la Blaj, a pregatit si pregateste vesnicia prin sustinerea valorilor in inimile credinciosilor, marturisind chiar cu sangele ca frumusetea sau nobletea inimii provin din constiinta oamenilor de caracter. Cand cinstea, dreptatea si omenia sunt o realitate in viata alesilor tarii trebuie sa fim recunoscatori lui Dumnezeu.

Inaintasii nostri au asteptat, dupa 1918, o Romanie unita, in care toti romanii, indiferent de etnie sau confesiune religioasa, sa se bucure de drepturi egale. Alegerea Excelentei Voastre este un semn al idealului de acum o suta de ani care nu uita ca bunastarea porneste de la omenie, de la respectul si ingaduinta pentru celalalt, indiferent de confesiune sau etnie.

Biserica Romana Greco-Catolica continua sa creada cu fermitate si speranta ca opus justitiae pax, iar prestanta institutiilor Romaniei, stat european democratic, porneste din alteritatea bunului simt si omenia vietii. Fie ca prezenta Dumneavoastra la carma tarii sa aduca in agora romaneasca exemplul de cinste, toleranta si buna convietuire al Transilvaniei clasice. Sa puteti conduce aceasta tara pe un drum al bunei intelegeri si al ”lucrului bine facut”: pentru binele tuturor in pace, unitate, libertate si prosperitate.
           
Harurile Mantuitorului sa Va insoteasca la bine si la greu!

Primiti, Va rog, Excelenta, asigurarea sentimentelor mele cele mai distinse.
                   
  † Cardinal LUCIAN
Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite”

Sursa: realitatea.net