Acasă Stirile zilei SCOTIENII nu au vrut INDEPENDENTA! Vezi aici rezultatele REFERENDUMULUI ISTORIC!

SCOTIENII nu au vrut INDEPENDENTA! Vezi aici rezultatele REFERENDUMULUI ISTORIC!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Scotienii nu au vrut independenta si au votat impotriva la referendumul istoric organizat joi, potrivit rezultatelor.

Sustinatorii independentei Scotiei erau devastati vineri de infrangerea suferita la referendumul de joi, unii avand lacrimi in ochi, dupa ce au petrecut o noapte alba, sub o ploaie marunta, pentru a astepta verdictul, relateaza AFP.

In centrul capitalei, chiar langa castelul din Edinburgh, mai multi sustinatori ai independentei, unii imbracati in kilturi, erau in lacrimi dupa ce au petrecut o noapte alba pentru a canta, a bea si a astepta verdictul referendumului sub o ploaie marunta.

„Credeam ca totul se va intoarce in favoarea noastra. Sentimentul meu era diferit. Dinamica era de partea noastra. Cred ca oamenii nu au realizat cat de important era acest lucru”, a declarat Charlotte Darroch.

Adolescenta a urmarit numaratoarea voturilor imbracata in uniforma sa scolara, plina de insigne cu „Yes”, si un drapel scotian infasurat in jurul umerilor.

„Dar acesta nu este sfarsitul campaniei pentru” independenta, a adaugat ea, deja pregatita sa reporneasca la lupta.

„Nu imi pot imagina un nou referendum. Nu se stie ce se va intampla in urmatorii 20 de ani, dar nu il vad” posibil, a apreciat la randul sau Danny TrenCh, in varsta de 23 de ani, care se indrepta spre serviciu.

„Sunt putin bulversat, dar asta-i viata. Existenta mea nu se va schimba”, a adaugat el.

Andreia Rodrigues, o braziliana de 38 de ani, a votat de asemenea pentru independenta, dar intelege motivatiile celor care s-au opus.

„Nu cred ca scotienii vor cu adevarat sa faca parte din uniune, dar le-a fost teama pentru problemele economice si moneda”, a subliniat ea.

„Nu pot sa-i condamn. Eu sunt braziliana si stiu ca o schimbare de moneda este intotdeauna o bataie de cap”, a adaugat ea.

O opozanta a independentei, Louise Fleming, in varsta de 21 de ani, a fost incantata de rezultatul votului.

„Nu ne putem astepta ca totul sa fie fantastic de maine, dar Scotia a luat decizia cea buna”, a insistat Louise.

Independenta Scotiei de Marea Britanie a fost respinsa de 55,3 la suta din populatie, in timp ce 44,7 la suta dintre scotieni au votat in favoarea acesteia, potrivit rezultatelor finale anuntate vineri de BBC dupa numararea buletinelor din toate cele 32 de circumscriptii.

Astfel, dupa o campanie de doi ani, 2.001.926 au votat impotriva independentei, cu mult mai mult decat cele 1.852.828 de voturi care erau necesare pentru a obtine victoria in acest referendum. Numarul voturilor in favoarea independentei Scotiei a fost de 1.617.989.

Rata de participare la vot este de 84,59 la suta, ceea ce reprezinta 4.283.392 de alegatori, in timp ce 3.429 de voturi au fost anulate.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos