Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania  – CNADNR – a anuntat ca va accesa fonduri europene pentru montarea de separatoare de sensuri pe drumurile nationale cu patru benzi de circulatie.

„Proiectul, asa cum rezulta din denumirea sa, va fi aplicat pe toate sectoarele de drumuri nationale cu patru benzi de circulatie, insumand aproximativ 320 km, si are ca obiectiv specific imbunatatirea sigurantei rutiere prin separarea sensurilor de circulatie cu parapete rigide de tip New Jersey, parapete metalic deformabil, insule incadrate de borduri de trotuar”, a comunicat CNADNR la solicitarea MEDIAFAX.

Lucrarile, care includ si refacerea semnalizarilor, au o durata estimata de un an.

Studiul de fezabilitate pentru acest proiect a fost elaborat, iar pentru derularea procedurii sunt asteptate avize de la Comitetul Tehnico-Economic al CNADNR, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Consiliul Interministerial, urmand ca indicatorii tehnico-economici sa fie stabiliti prin HG.

Ulterior obtinerii Hotararii de Guvern, CNADNR va lansa procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractelor de executie.

„Pentru acest proiect se intentioneaza obtinerea finantarii din partea Comisiei Europene in cadrul Programului Operational Sectorial – Transporturi, axa prioritara 3 «Modernizarea sectorului de transport in scopul imbunatatirii protectiei mediului, a sanatatii umane si a sigurantei pasagerilor», domeniul major de interventie 3.2 – «Imbunatatirea sigurantei traficului pe toate modurile de transport»”, mai arata CNADNR.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.