Mai multe scenarii se fac in ultima vreme privind motivele pentru care DNA instrumenteaza tot mai multe dosare grele si pune sub acuzare lideri politici, mari oameni de afaceri, magistrati chiar si de la CCR.

Unul dintre scenariile prezentate de Sorin Rosca Stanescu din arest este ca DNA ar fi autorul unei lovituri de stat, intr-o perioada de tranzitie, lovitura de stat care paralizeaza institutiile statului.

„Este unul dintre scenariile care circula. Cum ca DNA, si nu alcineva, a declansat si conduce ceea ce societatea romaneasca astepta demult. O revolutie. O adevarata revolutie. De natura sa conduca, in final, la stabilirea unei noi ordini. Europene. Alt scenariu care, de asemenea, circula, este ca, de fapt, DNA abia acum actioneaza ca o institutie libera. Si face ceea ce a fost impiedicata sa faca in epoca Basescu. Duce, cum s-ar spune, lucrurile pana la capat. Al treilea scenariu este ca DNA intoarce armele. Si, pur si simplu, se pune la discretia noii puteri. Intr-un mod vizibil. In fine, exista si un al patrulea scenariu. Si anume ca, DNA a intrat in concurenta si in razboi deschis cu toate celelalte institutii ale statului. O lupta pentru intaietate. Deci, spun unii, o lovitura de stat. Interesant, nu?

Este poate prematur sa alegem una dintre variantele de mai sus. Desi, fiecare dintre noi este tentat sa puna degetul pe un scenariu. Indicandu-l drept cel real. Si adevarul este ca exista argumente pentru sustinerea fiecareia dintre teze. Am si eu un scenariu dintre cele patru dar, mai astept sa vad daca, totusi, nu ma insel”, scrie Sorin Rosca Stanescu pe blogul personal.

In ciuda aceste afirmatii Sorin Rosca Stanescu prezinta argumente pentru cateva dintre aceste scenarii, primul fiind cel ca Traian Basescu isi proteja apropiatii de anchetele DNA.

„Pana cand va fi dat un raspuns, este bine sa operam cu cateva certitudini. Una este, de pilda, faptul ca avem de a face, intr-adevar, cu o avalansa de dosare penale, de retineri, de arestari, in special din aceea zona politica, pana nu demult aflata sub protectia lui Traian Basescu. De ce nu s-a intamplat asta in toti cei zece ani ai regimului sau, in ciuda faptului ca au existat suficiente indicii si chiar probe ca, cei mai de vaza protejati ai sai participau la acte si fapte de inalta coruptie? Poate ca, intr-adevar, DNA a fost liber sa actioneze doar intr-o anumita directie”, explica SRS.

Apoi Sorin Rosca Stanescu prezinta argumentele care ar sustine teoria unei lovituri de stat, precizand ca actiunile DNA par sa paralizeze de frica varfurile societatii si conducerea institutiilor.

„O a doua certitudine este extraordinara plaja pe care o acopera aceste actiuni DNA. Curte Constitutionala, magistratura, clasa politica, clasa oamenilor de afaceri, presa, procuratura, politie si toate facute prin deschiderea unor dosare impotriva unor persoane aflate la varful ierarhiilor. De unde sentimentul unora ca DNA incearca o lovitura de forta, aratandu-si, intr-un moment de tranzitie, pana la schimbarea integrala a regimului, puterea si forta. Evident, intr-o colaborare stransa cu varfuri ale SRI si ale Justitiei. Intamplator sau nu, capii celor trei institutii sunt, fara exceptie, plasati acolo de Traian Basescu.

Si mai exista, pana una-alta, o certitudine. Toate institutiile statului, toate categoriile vizate in trecut, in prezent sau, posibil, in viitor, de catre procurorii DNA par a fi paralizate. Cand exista excese, si ele exista si sunt vizibile, nimeni nu mai are curajul sa reactioneze. Nici macar comentatorii din studiouri. Ceea ce inseamna ca societatea romaneasca este, la varful ei, paralizata de frica.

Si poate ultima certitudine este ca populatia se bucura. Aplauda. Cu mic, cu mare. DNA a devenit, realmente, cel mai popular jucator din Romania. Cum se intampla, de obicei, la inceput, atunci cand cineva se suie pe podium. Cand coboara, este cu totul altceva”, conchide Sorin Rosca Stanescu.

Sursa: Stiripesurse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.