Marius Marinescu, inginer constructor, susţine ca in cazul unui cutremur de peste 7 pe scara Richter, aproape un milion de romani ar muri si vor cadea cel puţin jumatate din cladirile din Bucuresti.

„Daca astazi ar fi un cutremur de 7,4 pe Richter, ar fi un cataclism, ar fi apocalipsa pentru Bucuresti si pentru Romania. Ar muri in jur de un milion de oameni. Eu sunt inginer constructor si cand am terminat facultatea, am lucrat in mina la Anina si apoi am lucrat la Primaria Capitalei si m-am ocupat de expertizarea cladirilor afectate de cutremur”, a spus Marius Marinescu, pentru dcnews.ro.

„Vor cadea cel puțin jumatate din cladirile din Bucuresti. Cladirile construite pana-n 1930, blocurile de pe Bulevardul Magheru si Centrul Istoric, nu au fier beton, nu au structura de rezistența, toate pica. Mai cad majoritatea cladirilor care au fost construite pana in 1977, pentru ca pana atunci cladirile erau construite sa reziste la un cutremur de pana in 7 pe scara Richter.

Atentie, pana in ’77 au fost construite in jur de opt mii de blocuri, numarul de blocuri totale sunt 16.200 in Bucuresti. Poate nu vor cadea opt mii, dar mare parte din ele ar cadea. In plus, mai sunt blocurile construite in ’90 pentru vanzare, intre 1990 si 1992, cand era un haos in domeniul construcțiilor, nu exista un control de specialitate, nu exista nimic si mulți dintre cei care au construit blocuri la momentul respectiv, le faceau pentru vanzare, nu sa reziste la un cutremur de 8 pe Richter”, a mai explicat Marius Marinescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.