Acasă Stirile zilei Social SCENARIU SOCANT prezentat de VOCEA RUSIEI: Romania nu poate face fata mai...

SCENARIU SOCANT prezentat de VOCEA RUSIEI: Romania nu poate face fata mai mult de 30 de minute unui RAZBOI MONDIAL! Cum a raspuns MAPN acestor „acuzatii”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vocea Rusiei a prezentat intr-un articol publicat recent dotarile precare ale Fortelor Aeriene si Terestre ale Romaniei si scenariul care s-ar petrece intr-un eventual Razboi Mondial.

„Intr-o operatie de aparare a teritoriului national din zilele noastre, prima etapa, cea a impiedicarii cucerii suprematiei asupra spatiului aerian romanesc, decide soarta razboiului. Fortele aeriene romanesti fiind cele de care depinde continuarea luptei sau capitularea imediata. Indeplinirea acestei misiuni depinde de aproximativ 20 de avioane MiG-21 Lancer, apte de zbor dar cu resursa terminata de vreo 6 ani, inarmate cu rachete aer-aer sovietice (recuperate de la avioanele MiG-23 si MiG-29, scoase din dotare) cu bataia maxima de 40 km. In timp ce vecinii nostri (Ungaria, Ucraina, Cehia, Polonia si Rusia) dispun de rachete aer-aer mai moderne, cu bataia de 80-120 km. Fortele aeriene romane mai dispun si de rachete sol-aer sovietice din 1964, rachete sovietice KUB si de o baterie AA Hawk veche din 1968, pe care nicio tara din Europa nu se oboseste sa le bombardeze, intrucat sunt usor de anihilat prin bruiaj”, scrie Vocea Rusiei.

„Tinand cont de inzestrarea actuala a armatei romane, se poate presupune ca ea risca sa piarda suprematia aeriana in primele 30 de minute de la declansarea unei operatii militare. Odata cu castigarea suprematiei aeriene, aviatia are libertate totala de actiune in intreg spatiul aerian romanesc si trece la a doua etapa a operatiei: nimicirea fortelor terestre romanesti. Incepe cu structura ierarhica de comanda politica si militara, prin bruierea emisiei mijloacelor electronice de comunicare si prin lovirea nodurilor de retea si a serverelor care asigura liniile de date, cu blocarea comunicatiilor rutiere, feroviare, navale si aeriene si interzicerea oricaror forme de aprovizionare a armatei si a populatiei civile. Prin aceasta se realizeaza impiedicarea manevrei si izolarea unitatilor, subunitatilor luptatoare care sunt obligate sa actioneze individual, in orb si fara nicio coordonare. Aviatia continua cu vanarea din aer concentrarilor de tancuri, TAB-uri, MLI-uri, APR-uri si piese de artilerie. Abia apoi se ocupa pe indelete de infanterie”, mai scriu jurnalistii.

MAPN respinge afirmatiile

„Referitor la aprecierile privind capacitatea operationala a Armatei sau implicarea Romaniei in vreun act militar pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apararii Nationale precizeaza ca acestea sunt speculatii si trebuie evitata caderea in capcana unui razboi psihologic. Armata Romaniei este in masura sa-si indeplineasca indatoririle stabilite prin Constitutie, pentru asigurarea securitatii nationale si indeplinirea obligatiilor internationale asumate de Romania in plan militar. Ca membra a NATO, Romania ia toate masurile, conform deciziilor stabilite la nivelul Consiliului Nord-Atlantic, pentru a fi pregatita sa contribuie la realizarea obiectivului fundamental al NATO, apararea spatiului comun aliat”, a precizat Ministerul Apararii Nationale, intr-un comunicat.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos