Acasă Stirile zilei Stiinta SCENARIU APOCALIPTIC: Un alt PAMANT se afla chiar in interiorul TERREI! Este...

SCENARIU APOCALIPTIC: Un alt PAMANT se afla chiar in interiorul TERREI! Este POSIBILA o astfel de TEORIE?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai multi specialisti de la Universitatea Harvard au lansat un scenariu apocaliptic, sustinand ca ramasitele unui Pamant vechi se afla sub mantia groasa a planetei noastre.

Aceasta teorie interesanta, propusa de specialistii de la Harvard, s-a nascut in urma realizarii unui raport izotopic din adancul planetei noastre. Acesta arata diverse semnale, care au fost comparate sugestiv precum un ecou al unei planete care a existat in urma cu 4,5 miliarde de ani si care se pot identifica cu existenta unui corp imens chiar in interiorul Terrei.

Teoria clasica a formarii Lunii sustine ca in urma cu peste 4,5 miliarde de ani, Terra s-a ciocnit cu o planeta numita Theia. Impactul a fost unul devastator si se presupune ca energia degajata a topit bucati incredibil de mari din acea planeta, pentru ca in final sa fie distrusa in totalitate, iar Luna sa se formeze.

Resturile care au ramas din Terra se afla in prezent ingropate la mii de kilometri sun scoarta terestra actuala. Cel putin aceasta este parerea specialistului Sujoy Mukhopadhyay, care sustine ca a reusit sa stranga mai multe dovezi in acest sens.

„Energia emanata in urma ciocnirii celor doua planete, Terra si Theia, se presupune a fi fost una suficient de mare pentru a putea topi intreg Pamantul, dar pentru ca ea nu a fost distribuita uniform, o bucata imensa de planeta a supravietuit impactului. Aceasta inseamna ca doar o emisfera s-ar fi topit si cealalta exista ingropata in interiorul noului Pamant”, sustine Mukhopadhyay.

Sursa: efemeride.ro