Senatorul PDL Radu Berceanu declansat un imens scandal in PDL cerand conducerii sa se dea la o parte, fiind necesara organizarea unui congres extraordinar al partidului, care sa aleaga o noua echipa. Berceanu, liderul PDL Dolj, a anuntat ca, joi, in Colegiul Director, ii va cere demisia lui Emil Boc din fruntea PDL.

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat ca a decis inca de duminica seara sa demisioneze din functia de presedinte al PDL Bucuresti, demisia fiind efectiva dupa validarea alesilor locali de la nivelul Capitalei, in conformitate cu prevederile legale.

„Ca om politic responsabil si cu onoare, am decis inca de duminica seara sa demisionez din functia de presedinte al PDL Bucuresti, demisia fiind efectiva dupa validarea alesilor locali de la nivelul Capitalei, in conformitate cu prevederile legale”, a declarat Udrea.

Ea a apreciat ca „rezultatele alegerilor locale la nivel national sunt departe de a fi multumitoare” , desi PDL a castigat un numar de primarii aproape egal cu cel din 2008, iar scorul politic tinde catre cel pe care partidul si l-a propus. Udrea a mentionat ca democrat-liberalii sunt constienti de „votul negativ, sanctionator” dat de electorat.

Revolta greilor PDL

Radu Berceanu a sustinut ca intreaga conducere centrala a partidului trebuie sa plece.

„Nu poti sa vrei sa fii sef si cand se intampla ceva sa nu ai nicio responsabilitate”, a sustinut Berceanu.

„Trebuie ca intregul BPN, conducerea centrala nationala a partidului, sa-si dea demisia si sa facem un congres mare de 5.000 de oameni, cum am facut totdeauna, in afara de asta ultimul, mai aranjat asa, in care sa decida cine sa conduca si mai ales cand sa conduca, cei care au muncit si au castigat, au participat la aceste alegeri: primarii, cei care au candidat de primari si au ratat la 20-30 de voturi, ca aia sunt oamenii pe care se bazeaza partidul”, a afirmat senatorul PDL.

Intrebat daca solicita inclusiv demisia presedintelui PDL, Emil Boc, Berceanu a raspuns: „Sigur ca da!”.

De asemenea, Berceanu a precizat ca cere va joi organizarea unui congres extraordinar.

El a sustinut ca trebuie sa-si expuna punctul de vedere, chiar daca a decis sa nu mai candideze la urmatoarele alegeri.

„Nu inseamna ca nu ma mai intereseaza ce se intampla cu PDL, la care de la inceputurile inceputurile lui am muncit si am pus si eu o caramida, doua, si nu-mi place sa vad o casa la care am participat la constructie si vad ca vine unul, fura ferestrele, vine altul, fura acoperisul si numanui nu-i pasa. Pentru ca sunt unii care au venit alaltaieri, au stat un picut asa si pleaca, gen doamna Placinta”, a afirmat Berceanu.

„N-am de gand sa las lucrurile asa, pe ideea «lasa, dom’le, tu nu mai candidezi, asa ca taci din gura». Nu, nu am de ce sa tac din gura, am foarte multe lucruri de spus si, repet, nu inseamna ca daca nu mai candidez nu ma intereseaza”, a mai spus senatorul PDL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.