Acasă Timp liber Cultura Scandal MONSTRU la Eurovision! Clasamentul s-a schimbat! Uite pe ce loc a...

Scandal MONSTRU la Eurovision! Clasamentul s-a schimbat! Uite pe ce loc a ajuns Voltaj!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Trupa Voltaj, care a reprezentant Romania in finala Eurovision 2015 cu piesa „De la capat“, a avansat dupa locul 15 pe 13, punctele ramanand aceleasi, respectiv 35 asta dupa ce voturile Muntenegru si Macedonia au fost anulate. Organizatorii au constatat ca cele doua tari au incalcat regulamentul concursului, potrivit unui anunt facut de European Union Broadcasting (EBU), organizatorul Eurovision. Prin urmare, clasamentul finalei Eurovision 2015 a suferit mici modificari, reprezentantii Romaniei, trupa Voltaj, urcand pe locul 13.

Muntenegru si Macedonia au incalcat procedura de vot, dupa ce in finala Eurovision 2015 au acordat puncte doar pe baza televotingului.

Regulamentul prevede ca fiecare dintre statele participante trebuie sa distribuie punctele tinand cont in proportie de 50% de votul telespectatorilor si 50% de votul juriului de specialitate.

„Rezultatele Macedoniei si Muntenegrului pentru marea finala Eurovision 2015 au fost anulate dupa consultarea PricewaterhouseCoopers, supervisor independent al concursului. In ambele tari, punctajul acordat a fost in proportie de 100% cel de la televoting. Eliminarea juriilor de specialitate din cele doua tari va fi discutata in urmatoarea intalnire a grupului, in iunie“, se arata intr-un comunicat al EBU.

Prin anularea punctelor oferite de cele doua tari nu s-a schimbat ordinea de pe podium, insa s-au produs modificari in partea a doua a clasamentului. Astfel, Serbia si Albania au pierdut cate 22 de puncte, Slovenia, 12 puncte, in timp ce sase tari, printre care si Romania, au urcat o pozitie sau doua in clasament.

sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos