Victor Ponta a avut o noua reactie, vineri, pe tema ordonantei privind majorarea indemnizatiilor pentru demnitari, spunand ca vicepremierul Gabriel Oprea a fost „un om serios”, dar „din pacate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu Iohannis”.

„Domnul Oprea, ca intotdeauna, a fost un om serios, a vorbit ceva si s-a tinut de cuvant, si-a asumat responsabilitatea. Din pacate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu Iohannis, care a fost de acord. Domnul Mihalache, celalalt presedinte al Romaniei, am auzit ca nu e de acord. Decizia mea e foarte clara: marim la demnitari cand le marim la toti functionarii”, a spus Victor Ponta.

Intrebat daca Gabriel Oprea l-a informat inainte de adoptarea ordonantei, Ponta a raspuns. „Am zis nu.”

Ce declarase Gabriel Oprea la primele ore ale diminetii

„Ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta. Stiu ca premierul Victor Ponta si presedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord in principiu asupra adoptarii unui act normativ prin care sa fie majorate indemnizatiile demnitarilor, in contextul discutiilor despre cresterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii si ministrul Finantelor, tinand seama de principiul atragerii competentei si lupta impotriva coruptiei. Din cei 71 de demnitari care erau vizati de proiectul de ordonanta, au ramas la final 48.

Ministrii Muncii, Finantelor si Justitiei au sustinut aceasta ordonanta, iar pozitia lor se regaseste in stenogramele sedintei de guvern. Miercuri dimineata, cand a venit la guvern, l-am informat pe Victor Ponta in legatura cu ordonanta, iar el a avut rezerve ca decizie politica, in sensul ca nu avea certitudinea ca seful statului isi va arata sustinerea fata de adoptarea actului normativ.

Presedintele Klaus Iohannis nu mi-a cerut asa ceva, dar l-am informat in legatura cu adoptarea ordonantei.

Am stabilit cu premierul Victor Ponta, de fata cu ceilalti ministri sa trecem ordonanta, urmand sa o publicam in Monitorul Oficial, daca va fi sprijinita de presedinte, respectiv sa nu o publicam daca nu va exista aceasta sustinere – iar in acest caz ordonanta nu-si producea efectele. Daca Victor Ponta va amana aplicarea acestei ordonante, este dreptul sau si decizia sa ca prim-ministru. Asa s-au intamplat lucrurile, va spun cu onestitate”, a spus Gabriel Oprea, pentru DCNews.

Intrebat daca il mai sustine pe Victor Ponta la guvernare, Oprea a raspuns: „Il sustin, ca si pana acum, pe Victor Ponta, presedinte al PSD si prim-ministru al Romaniei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.