Acasă Stirile zilei Stiinta SARITURA lui Felix Baumgartner: Noi IMAGINI din timpul coborarii parasutistului! VIDEO

SARITURA lui Felix Baumgartner: Noi IMAGINI din timpul coborarii parasutistului! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cele mai noi imagini din timpul saltului din stratosfera al lui Felix Baumgartner au fost date publicitatii, unde ne dezvaluie exact ce a vazut parasutistul austriac, dupa ce a plonjat de la o altitudine record de peste 39.000 metri, in cadere depasind viteza sunetului.

GoPro, firma care a produs camerele de filmat instalate pe costumul purtat de austriac, a dat publicitatii noua inregistrare, informeaza Daily Mail.

Aceasta dezvaluie ce a vazut Felix Baumgartner in timpul caderii sale din stratosfera, inclusiv momentul in care acesta a pierdut controlul coborarii.

Sportivul austriac Felix Baumgartner a devenit pe 14 octombrie 2012 primul si singurul parasutist din lume care a reusit sa depaseasca viteza sunetului in cadere libera. Felix Baumgartner a urcat in stratosfera intr-o capsula presurizata, trasa de un balon urias cu heliu, dupa care a fost in cadere libera timp de peste patru minute. El a sarit de la altitudinea record de 39.043 de metri, deasupra statului american New Mexico si a depasit viteza sunetului, stabilind un record mondial. In timpul coborarii, el a avut o viteza de 1.342,8 kilometri/ ora.

Acest record a fost atins chiar in ziua in care s-au celebrat 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, care a fost pilotat de Chuck Yeager in 1947.

Recordul pentru saltul cu parasuta in cadere libera era detinut din 1960 de un fost colonel din aviatia americana (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spatiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sarit in gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Totusi, Baumgartner nu a depasit si un al doilea record detinut de Kittinger, care s-a aflat in cadere libera timp de 4 minute si 36 de secunde. Felix Baumgartner s-a aflat in cadere libera doar 4 minute si 19 secunde.

Felix Baumgartner s-a nascut pe 20 aprilie 1969 in orasul austriac Salzburg si, de copil, a visat sa piloteze elicoptere si sa sara cu parasuta.

„Mi-am dorit intotdeauna sa ma simt liber si, mai ales, sa privesc lumea de sus. Cand eram mic ma cataram in copaci si mi-am dorit intotdeauna sa zbor”, a spus Felix Baumgartner.

El a efectuat primul salt la varsta de 16 ani, inainte de a se inrola in armata austriaca si si-a perfectionat calitatile in cadrul fortelor speciale.

Dar cele mai spectaculoase sarituri ale sale sunt acelea de pe cele mai inalte turnuri ale lumii – Petronas Tower din Kuala Lumpur, Malaezia (in 1999), si de pe turnul din Taipei, Taiwan (2004).

Felix Baumgartner a devenit in 2003 primul om care a traversat Canalul Manecii in cadere libera folosind o aripa de deltaplan fabricata din carbon.

Baumgartner a sarit si de pe cel mai inalt pod din lume, Viaductul Millau, din Franta, care se ridica la inaltimea de 343 de metri deasupra Vaii Tarn.

In prezent, el traieste in Elvetia si Statele Unite ale Americii, insa marturiseste:

„In aer ma simt acasa”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos