Acasă Cultura Calendar Ortodox Sarbatoare mare pentru toti crestinii! Intrarea Maicii Domnului in Biserica: Este mare...

Sarbatoare mare pentru toti crestinii! Intrarea Maicii Domnului in Biserica: Este mare pacat daca faci asta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Sarbatorita cu mare bucurie de toata crestinatatea pe data de 21 noiembrie, Intrarea Maicii Domnului in Biserica este un moment plin de traditii si obiceiuri, pastrate din vechime.

Pentru reusita copiilor din acea familie, candela trebuie sa fie aprinsa in caminul fiecarui credincios, iar focul sa arda in camin toata noaptea.

Tot in aceasta noapte se fac farmece si descântece, se afla ursita si se fac previziuni meteorologice. Acum se fac previziuni referitoare la oameni si la vreme. in traditia populara, se spune ca in ziua de Ovidenie se dechid cerurile si credinciosii inteleg graiul animalelor.

Conform traditiei populare, daca ziua Intrarii Maicii Domnului va fi innorata, peste an vor fi epidemii. Daca va ninge pe 21 noiembrie vom avea parte de o iarna lunga si grea. “Se crede ca de Ovidenie se deschid cerurile si ca acum, cei cu sufletul curat pot intelege graiul animalelor. Tot acum e bine ca oamenii certati sa-si ceara iertare si sa se impace. Se mai spune ca de Ovidenie, ologii s-ar putea vindeca”, spun specialistii in Etnografie si Folclor de la Muzeul Dunarii de Jos Calarasi. Pe 21 noiembrie, ortodocsii merg la biserica la slujba si cinstesc aceasta zi prin rugaciune si ofrande: bucate de post, peste si lumânari pe care preotii le sfintesc. Toti cei care respecta aceasta sarbatoare vor avea parte de sanatate, bucurii si reusite, iar in anul urmator vor avea hambarele pline si belsug in gospodarie.

Intrarea in biserica a Maicii Domnului sau Sarbatoarea Luminii s-a tinut, prima data, in secolul al VI-lea când, lânga ruinele templului unde a crescut, a fost construita o biserica inchinata Fecioarei Maria. Praznicul imparatesc al Intrarii in Biserica a Maicii Domnului este numit si Aducerea Maicii Domnului la Templu. Conform traditiei, Fecioara Maria a fost dusa de parintii sai, Ioachim si Ana, la templul evreiesc din Ierusalim pe când era copila, la vârsta de 3 ani, unde a trait si a slujit ca fecioara in templu pâna la logodna ei cu Sfântul Iosif. Aici, la templu, Maria si-a petrecut intreaga copiaarie, crescând in curatenie sufleteasca, rugându-se neincetat si citind Scriptura impreuna cu alte fecioare, vaduve si preoti. Fecioara Maria a petrecut astfel, 12 ani, pâna când acelasi Arhanghel Gavriil, care l-a anuntat pe Ioachim ca va avea un copil care se va umple de Duhul Sfânt, a vestit-o ca-L va naste pe Iisus, Fiul Domnului. Ca sa ramâna nepatata in fata lumii, Fecioara Maria parasit templul si s-a logodit cu Iosif, martorul fecioriei ei si al miracolului divin al nasterii pruncului Iisus, scrie adevarul.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLectie de viata de la Coco Chanel! Afla cum sa devii o femeie eleganta si rafinata!
Articolul următorDan Tapalaga trage un semnal de alarma! „A inceput numaratoarea inversa! Mai aveti la dispozitie weekendul viitor, dupa care se lasa intunericul peste tara!”