Acasă Stirile zilei Bani Saptamana patimilor! impozitarea bacsisului eliminata dupa doar 7 zile! Vezi video!

Saptamana patimilor! impozitarea bacsisului eliminata dupa doar 7 zile! Vezi video!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministerul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat vineri ca bacsisul nu va mai fi impozitat, prevederile intrate in vigoare in urma cu doar o saptamana urmand a fi eliminate din ordonanta de urgenta a Guvernului, pana cel tarziu la 1 iunie.

„Ideea impozitarii bacsisului a pornit de la o solicitare a celor din piata, inca din 2012, cand Controlul venea si verifica la casele de marcat. In urma unor discutii cu reprezentantii celor vizati, am decis scoaterea taxarii bacsisului din OUG.
Taxarea bacsisului nu se poate reglementa in toate spetele sale, fara a aparea situatii neplacute. Important este ca fiscul sa nu mai identifice sume sumplimentare in casele de marcat. „, a spus Eugen Teodorovici.

Guvernul renunta la impozitarea bacsisului. Ministrul Finantelor s-a intalnit vineri cu patronii restaurantelor si cu reprezentantii serviciilor de taximetrie si a ajuns la concluzia ca impozitarea bacsisului trebuie eliminata. Insa, pana cand reglementarea va fi scoasa din ordonanta de urgenta, ospatarii trebuie sa aduca bon separat pentru bacsis.

Avocatul poporului, Victor Ciorbea, a contestat la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta a bacsisului. Ciorbea sustine ca legea data de guvernul Ponta „incalca principiul separatiei si echilibrul puterilor in stat” si „afecteaza drepturi si libertati constitutionale, in speta accesul liber la justitie”.

Astfel, Ordonanta care reglementeaza taxarea bacsisului a fost sesizata cu o exceptie de neconstitutionalitate.

Ordonanta prevede ca in cazul unui control al ANAF, o firma poate plati de zece ori amenda aplicata pentru a nu i se suspenda activitatea, dar suma nu se restituie in cazul in care o instanta de judecata anuleaza procesul verbal de constatare a contraventiei.

LEGEA BACSISULUI a intrat in vigoare pe 8 mai

Pe langa bacsisurile trecute pe nota de plata, angajatii trebuie sa isi noteze intr-un registru special si banii cu care vin de acasa.

„Primul lucru pe care il face fiecare angajat incepand cu data de ieri, in momentul in care intra pe usa la servici isi decalara banii intr un registru special, emis de cei de la ANAF. La intrarea in program, are obligatia sa isi treaca banii. In cazul in care face cheltuieli din banii aferenti isi pastreaza bonul fiscal, un suc, un covrig, orice si a achizitionat. In cazul in care se gasesc mai multi bani la un eventual control, in buzunarul respectiv, suporta direct consecinsele legii, adica o amenda sau ce au hotarat organele competente.”, a spus Marin Dragomir manager restaurant.